Spartan a inaugurat în Timișoara cel mai mare restaurant stradal din cadrul lanțului

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+

Lanțul de restaurante de tip fast-food Spartan a deschis pe 9 februarie, cea mai mare unitate stradală din cadrul rețelei. Restaurantul a fost inaugurat de către Remus Cosovanu, francizatul Spartan care deține restaurante în Timișoara, Cluj și Deva. În primul weekend de la deschidere, 2.000 de timișoreni au devenit clienții celui mai nou restaurant Spartan din oraș. La eveniment au participat persoane publice din lumea modei și a sportului: Ioana Filimon, timișoreanca încoronată Miss România 2016 în cadrul festivalului Bucharest Fashion Week, fostul campion european și mondial de juniori la box, Flavius Biea și Bogdan Stoica, campion mondial în K1.

Noul restaurant are 280 m2 și este situat într-o zonă cu o importanță comercială crescută a Timișoarei, Giroc, în imediata vecinătate a liceului Azur, pe strada Calea Martirilor nr. 58.

Spartan și-a întâmpinat clienții cu meniurile deja consacrate în care vedete sunt souvlaki din carne de vițeluș, purcel și puișor, gyrosul și lipia sau pyta care sunt pregătite pe loc, în momentul comenzii. Conceptul restaurantului este inspirat din bucătăria grecească, dar a fost individualizat și dezvoltat în mod original, astfel că acum preparatele sunt pregătite după rețete proprii, iar cele cinci sosuri servite sunt marcă înregistrată. Toate rețetele folosesc carne fără aditivi, frăgezită în iaurt, precum și legume proaspete. Ingredientele provin de la producători atent verificați, iar animalele sunt crescute la ferma Spartan de la Ciorogârla, lângă București. Produsele din carne sunt supuse unor analize foarte stricte.

În afară de preparatele deosebit de gustoase, timișorenii au avut ocazia să primească, în urma unei tombole, și un set de mănuși cu autograful lui Flavius Biea, boxer care are la activ 11 victorii și nicio înfrângere în cariera de sportiv profesionist.

“Timișorenii apreciază în mod deosebit calitatea produselor și a serviciilor Spartan, fapt pentru care stau mărturie cele cinci restaurante pe care le-am deschis deja aici datorită cererii foarte mari. Mi-am dorit foarte mult să deschid un restaurant mai spațios, în care lumea să vină și să poată mânca în tihnă! Nu mi-am propus neapărat acest lucru, dar iată că am reușit să inaugurăm cea mai mare unitate stradală a Spartan de până acum. Ceea ce vreau în acest moment este ca toți cei care ne vor trece pragul să fie mulțumiți de faptul că de acum vor regăsi aceleași meniuri gustoase și de calitate, într-un decor îmbunătățit!”, a explicat Remus Cosovanu, Director General Corebos SRL, compania prin intermediul căreia a obținut franciza Spartan.

Remus Cosovanu – fost fotbalist devenit antreprenor pe piața de fast-food. Fost fotbalist la prima echipă a Politehnicii Timișoara, unde a fost antrenat de Gheorghe Hagi, Remus Cosovanu s-a reorientat către antreprenoriat și în 2014 a deschis primul său restaurant Spartan, în Timișoara. Antreprenorul timișorean a ales să se îndrepte spre piața fast-food-ului, după ce a analizat potențialul mai multor francize din domenii variate și a realizat potențialul crescut al acestui segment de piață. După un stagiu de pregătire ce a durat trei luni și s-a desfășurat în Suceava, a deschis primul său restaurant. În doar trei ani, a reușit să inaugureze șapte restaurante de succes, să întreacă McDonald’s ca vânzări la nivelul municipiului Timișoara și să înceapă discuțiile pe marginea detaliilor extinderii în Ungaria, având în plan ca anul acesta să fie deschisă prima unitate la nivel extern, cel mai probabil în Budapesta.

Investiția în noua unitate fost de 110.000 euro, iar încasările din primul weekend de funcționare s-au ridicat la 10.000 de euro. Planurile lui Remus Cosovanu pentru anul în curs includ și deschiderea unor noi unități în Timișoara și Cluj. De asemenea, ultima parte din 2017 va marca și apariția primului restaurant Spartan Drive din Timișoara, unde clienții vor putea comanda din mașină, și care va ocupa 320 de m2 și va fi situat la ieșirea spre Arad.

În afară de cele șapte restaurante Spartan pe care le conduce la ora actuală, Remus Cosovanu este implicat, din anul 2016, și în două dintre cele trei francize secundare deținute de S.C Strong MND Corporation (compania francizoare a mărcii “Spartan”): Transylvania Burger și Hercule, deschise în centrul comercial Shopping City din Timișoara.

SC Corebos SRL, înființată în anul 2014, este deținută de Remus Cosovanu, a primit franciza Spartan pentru restaurantele din Timișoara, Cluj și Deva și are 145 de angajați.

Spartan face parte din grupul de francize S.C. Strong MND Corporation S.R.L, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 31 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii și alte 20 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 19 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Piatra Neamț și Constanța.

Cifra de afaceri înregistrată de S.C Strong MND Corporation S.R.L la finalul anului 2015 este de aproximativ 3.600.000 de euro. În cele 11 restaurante deținute de Strong MND Corporation, societatea francizoare, sunt angajate peste 200 de persoane, iar în total, în toate cele 31 de unități lucrează peste 500 de oameni.

Lanțul de restaurante Spartan va continua extinderea în capitală, în provincie, dar și în afara granițelor României. Planurile sale de expansiune vizează ca, până în 2018, să ajungă la 40 de unități.

Chiar ieri am mâncat la Spartan, dar cel din Craiova și mi-a plăcut foarte mult, vouă vă place? Vă aștept cu impresii. Enjoy!

Comentarii