Secretele de îngrijire ale femeilor japoneze
2019-01-17 09:29:05

Toată lumea știe că japonezele arată tinere până la pensionare: pielea lor de porțelan, silueta elegantă și absența completă a ridurilor provoacă invidia femeilor din restul lumii. Se pare că au învățat să folosească trucuri magice. Desigur, pentru o astfel de apariție, ele pot mulțumi geneticii sau climei.

Cu toate acestea, femeile frumoase din Țara Soarelui Răsare au metode secrete de îngrijire pe care le putem împrumuta.

1. Dieta magică din Okinawa

Japonezii se consideră drept a fi națiunia cu cei mai slabi oameni. Și există un motiv: IMC-ul locuitorilor din Okinawa este de 18-22. De exemplu, americanii au un indice de masă corporală medie – 26. Pentru a trăi până la 100 de ani și pentru a nu obține grăsime, localnicii sunt ghidați de principiul: „umpleți stomacul cu 80%”.

Aceasta nu este o dietă, ci o filozofie nutrițională

Așadar, iată ce trebuie să faceți pentru a ține pasul cu japonezii:

Măncați încet.

Includeți fructe, cereale integrale și pești în dietă.

Împărțiți mental porțiunea în 10 părți. Și mănâncă doar 8.

2. Apa de orez

Apa de orez ameliorează inflamația, elimină petele pigmetare și întinerește pielea. Și toate datorită antioxidanților, vitaminelor și flavonoidelor. Producătorii de cosmetice iau o mulțime de bani pentru aceste ingrediente în compoziția produselor lor, iar apa japoneză costă bănuți.

Există 3 moduri de gătit apă de orez:

Prima variantă. Puneți o mână de orez într-o cratiță și turnați un pahar de apă. Lăsați-l să se fierbe timp de 10-15 minute.

A doua variantă. Se fierbe orezul timp de 20 de minute, se scurge și se răcește. E terminat.

A treia variantă. Orezul înmuiați în apă. Lăsați lichidul scurs din orez într-un loc cald timp de 24 de ore pentru a începe procesul de fermentare. Și apoi fierbeți-l pentru a opri acest proces. Păstrați apa în frigider.

Cum să folosiți

Spălați fața cu acest amestec dimineața sau seara. Sau curățati pielea cu un tampon de bumbac înmuiat în apa de orez. Și pentru a crește părul mai repede, spălați-le cu un decoct imediat după spălare.

3. Ulei japonez de camellia

Japonezele iubesc produsele cosmetice moderne, dar nu uită și de produsele din cămara bunicelor. Uleiul japonez de camellia (tsubaki) hidrateazăfoarte bine pielea. De asemenea, elimină semnele de acnee și cicatrici minore. Camellia conține acizi grași nesaturați și oleină. Conform compoziției sale, uleiul de plante este similar cu sebumul uman și penetrează cu ușurință în epidermă.

Faceți un masaj facial cu ulei. După procedură, acoperiți fața cu un prosop umed timp de 10-15 minute și spălați resturile de apă. Aplicați câteva picături de camellia pe părul umed. Uleiul înlocuiește balsamul și ajută la creșterea părului.

4. Algele

Cultura japoneză acordă multă atenție algelor. Din ele se pregătesc alimente, se fac medicamente, se adaugă la produse cosmetice.

Wakame este o algă care arde grăsimea. Wakame nu este numai folosită în mâncare, ci și se folosește în ambalaje și adăugat la creme. Protejează pielea de efectele dăunătoare ale luminii solare și elimină cearcănele de sub ochi. Dacă vedeți o cremă care are în compoziție cu wakame, cumpărați-o fără îndoială.

5. Ceai din plante

Ceaiul japonez se bea la fiecare masă. Poate fi fierbinte sau rece. Ajută la menținerea kg, încetinește procesul de îmbătrânire și distruge grăsimea corporală.

Matcha. Acestea sunt frunzele de ceai, care sunt uscate într-un mod special, apoi măcinate la o pulbere. Matcha conține de 10 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde obișnuit.
Biwa-cha. Această băutură este făcută din frunzele de miere. Biwa sporește imunitatea și luptă împotriva acneei.

Yomogi. Ceaiul din ceai din pelin decolorează petele pigmentare și curăță pielea.

6. Probioticele

Femeile japoneze știu că frumusețea provine din interior. Prin urmare, acestea iau probiotice – microorganisme care luptă împotriva inflamației pielii și cresc imunitatea.

Kombucha. Kombucha, care stătea pe pervazul bunicii tale. Amintiți-vă? Japonezii beau băutura pregătită cu ajutorul ei pentru a îmbunătăți microflora intestinală, folosind corpul ciupercilor pentru măști.

Supă Miso și legume murate în Japonia. Kefirul, varza și iaurtul sunt în restul lumii. Acestea sunt produse fermentate care fac pielea frumoasă.

7. Băuturi cu colagen

Colagenul este o proteină responsabilă pentru elasticitatea pielii. Organismul nostru însăși produce colagen cu toate acestea, cu o vârsta cantitatea acestuia din organism este mai mică. Suntem obișnuiți cu bio-aditivi, creme și chiar injecții cu colagen. Iar japonezii o beau.

Butașul din oase și tendoane conține o doză de colagen. Această băutură ajută femeile din est să mențină tonusul pielii. Dacă nu vă place gelatina și tipul de supă din piele și tendoane, beți un cocktail special.

Pudra de colagen este diluată într-o cantitate mică de apă și administrată pe cale orală. Băutura combate modificările legate de vârstă, scade tensiunea arterială și regenerează pielea.

8. Stilul activ de viață

Femeile japoneze merg foarte mult pe jos. Cei care care au reușit să locuiască în Japonia, spun că această țară nu este destinată autoturismelor. Oamenii merg la muncă și studiază în transportul public.

Iar stațiile de metrou și cele de autobuz sunt neîncăpătoare. În Japonia, nu sunt vândute aproape niciun fel de haine XXL. În 2008, guvernul a adoptat „Legea Metabo”. Toți adulții trebuie să aibă o mărime specifică a taliei.

Maxim pentru femei fiind de 90 cm, iar pentru bărbați – 85 cm. Iar pentru cei care depășesc dimensiunea permisă, medicii recomandă vizitarea unui nutriționist.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *