Scurtmetrajul “Bilet de iertare” de Alina Şerban – premieră online cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+
Pe data de 20 februarie 2021, cu ocazia a 165 de ani de la abolirea sclaviei romilor în Ţările Române, vă invităm la premiera online a scurtmetrajului “Bilet de iertare”, în regia Alinei Şerban.

Filmul va fi disponibil gratuit pe durata întregii zile de 20 februarie pe pagina oficială a Alinei Şerban şi pe pagina Asociaţiei Untold Stories.

“Bilet de iertare”* (2020) reprezintă o dublă premieră în cinematografia română: primul film care tratează tema sclaviei romilor din perspectivă romă, scris şi regizat de prima regizoare romă din România, Alina Şerban.

*Termenul de “iertare” era folosit în timpul robiei romilor și semnifica eliberarea sclavului rom, care era “iertat” de robie.

“Bilet de iertare” a primit Mențiune Specială la TIFF, premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj la “Ake Dikhea” – Festivalul Internaţional al Filmului Romani din Berlin şi Best Narrative Director la Festivalul Internaţional “Female Voices Rock” – SUA.

Este inclus în prezent în circuitul internațional al festivalurilor de film.

Premiera va fi urmată de un Q&A la care vor participa activista romă Cătălina Olteanu, membră în consiliul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, şi Luiza Medeleanu, doctorandă la Universitatea din Bucureşti care scrie o teză despre imaginea romilor în cinematografie şi producţii culturale media.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

Comentarii