Școala Micilor Exploratori se încheie cu două evenimente speciale
2017-07-13 21:58:19

Grupul de elevi din satul Richiş şi cel de la Centrul de Zi “Eu și prietenii mei” din Bucureşti implicați de Asociaţia MATKA în programul educaţional de vară “Școala Micilor Exploratori” pregătesc ultimele activități. Școala Micilor Exploratori se încheie cu vernisajul expoziției “Transilvania prin ochi de copil” şi o reprezentaţie a spectacolului “Amintiri din epoca de şcoală”.

Expoziția “Transilvania prin ochi de copil” va avea loc la sediul Info Turism din Richiș (clădirea Căminului Cultural, parter) și reunește lucrările elevilor care au participat la atelierele de creaţie. Astfel, sâmbătă, 15 iulie, începând cu ora 17:30 vă invităm să vizionați o selecție dintre lucrările realizate de elevi la ateliere: fotografii documentare, obiecte din lemn şi alte piese manufacturate printr-o tehnică specială de lucru cu lână. Publicul este invitat să viziteze expoziţia copiilor gratuit, până la ora 19:30.

Artele teatrale și performative vor fi în centrul atenției tot sâmbătă, începând cu ora 19 când se va juca “Amintiri din epoca de şcoală”. Spectacolul chestionează realitatea sistemului românesc de învăţare și a fost inspirat de experiențele personale ale echipei: Mihaela Michailov (dramaturg), Radu Apostol (regizor), Alexandru Potocean şi Katia Pascariu (actori).

Locuitorii satului Richiș și din împrejurimi sunt invitați să participe gratuit la spectacol, în limita locurilor disponibile. Spectacol se încheie cu o dezbatere cu publicul, moderată de echipa de creație.

Coordonatorii atelierelor din cadrul Școlii Micilor Exloratori: Vlad Bâscă, Tiberiu Cimpoieru (fotografie), Lemnivor și Soap Art Kollectiv (arte decorative), Mihaela Michailov și Katia Pascariu (arte performative).

Școala Micilor Exploratori este un proiect realizat de Asociaţia MATKA cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Sector 4, Școala Biertan, Decathlon, România Travel Plus și F64 şi co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Așadar, acestea fiind spuse, vă invit cu drag să-mi spuneți impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *