Sandra N si Adrian Sina reinventeaza o piesa folk: "Ma dor ochii, ma dor"
2015-09-29 19:28:11

music-picture (42)

Sandra N si Adrian Sina readuc in atentia noastra farmecul unei piese folk a anilor ’70, “Ma dor ochii, ma dor” si il transpun in realitatea urbana, dovedind astfel ca scenariile povestilor de iubire isi pot schimba forma, dar nu si fondul si nu sunt determinate de trecerea timpului.

Pentru Sandra, noua piesa este incarcata cu valoare sentimentala, iar mesajul pe care ni-l transmite este unul cu un puternic accent personal: “Piesa aceasta este ca un dar pentru oamenii pe care ii iubesc si ii respect cel mai mult: familia mea. Este un omagiu pentru locul meu natal, satucul de munte de bastina, dar si o refulare a tradarilor si dezamagirilor pe care le-am trait”.

“Ma dor ochii, ma dor” este una de traditie pentru familia Sandrei: “Refrenul “Ma dor ochii, ma dor” era frecvent cantat in familia mea, de tatal meu, de unchii mei, de verisoarele mele. Eu sunt de origine de la sat, locul meu de suflet, locul copilariei si al puritatii si versurile din refren ma reprezinta intrucat au elemente care descriu acest loc (lumina stelelor, ma duc si ma duc pana la izvor sub nuc)”, a marturisit artista.

Casa parinteasca este un adevarat refugiu pentru Sandra, micul sau colt de rai in care se adaposteste de fiecare data cand simte nevoia de regasire a sinelui: “De fiecare data cand m-am simtit intr-o situatie tensionata, cand am fost suparata sau dezamagita in orasul in care locuiesc de 5 ani, am dat o fuga pana acasa pentru a-mi aminti cine sunt cu adevarat”.

Dragostea de casa si de familie a inspirat-o pe Sandra sa lanseze adaptarea urbana a cantului traditional. Artista a povestit: “I-am propus lui Adrian sa facem un remake dupa acest cantec frumos, i-am cantat piesa, i-a placut si a fost de acord. Ii multumesc ca m-a ajutat si m-a sustinut in acest vis, mi-am dorit mult ca acest proiect de suflet sa se concretizeze, iar el a fost foarte deschis. Si multumesc mult si Roton Music pentru toata increderea si pentru faptul ca m-au sustinut, iar impreuna am reusit sa facem un clip exact cum asa cum mi-l imaginam”.

Adrian Sina a adaugat ca “Mi s-a parut foarte buna aceasta idee de remake a Sandrei, mai ales ca piesa originala este compusa de 2 baimareni. Sper ca rezultatul final sa va placa”.

Piesa este totodata o marturie a dezamagirilor cu care s-a confruntat Sandra de-a lungul timpului: “In strofe, spun o parte din trairile mele de la oras. Cum am fost tradata, cum s-a profitat uneori de naivitatea mea, desi parintii mei m-au sfatuit sa am grija, iar eu nu i-am ascultat si m-am avantat prea tare. Am ajuns sa ma indragostesc sau sa pun suflet pentru persoane nepotrivite care m-au ranit”.

Piesa originala ii apartine lui Valentin Moldovan pe versurile poetului Ioan Voicu si a fost apreciata de-a lungul timpului de numerosi artisti care au interpretat-o intr-o nota personala. Una dintre marile personalitati muzicale carora le-a suras melodicitatea lina si versurile intense este nimeni alta decat Joan Baez care a cantat-o live in concertul sau din Bucuresti sustinut in 2004 chiar in limba romana.

Cat despre videoclip, acesta a fost filmat in diverse locuri din Capitala, iar regia este semnata de Slava Sirbu, Bogdan Paun, DOP fiind Alexandru Muresan.

Va las sa urmariti clipul piesei folk reinventata de catre Sandra N si Adrian Sina, “Ma dor ochii, ma dor”, dupa care astept parerile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *