Proiectii cu Bacalaureat in prezenta regizorului Cristian Mungiu in Bucuresti si 4 orase din tara
2016-05-25 18:12:23

Bacalaureat, filmul pentru care Cristian Mungiu a primit Premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes poate fi vizionat astazi, miercuri 25 mai, in prezenta regizorului si a actorilor principali intr-o proiectie care va avea loc la Cinemateca Eforie, la ora 19. Proiectia va fi urmata de o discutie cu publicul. Accesul presei la discutii este liber. Filmul va fi proiectat cu subtitrare in limba engleza.

Incepand de joi, 26 mai, vor avea loc proiectii de gala in prezenta regizorului si a actorilor principali in Suceava, (26 mai la cinematografele Modern si Universitatea Ștefan cel Mare) Botosani, (27 mai, cinema Unirea) Iasi, 28 mai, cinema Victoria si Piatra Neamt (28 mai, cinema Dacia).

Detalii despre programul proiectiilor se gasesc pe www.bacalaureat2016.com

In urma succesului de la Cannes, filmul a fost achizitionat spre distributie in peste 40 de tari si invitat deja la peste 20 de festivaluri internationale.

In Romania, filmul a adunat deja zece mii de spectatori dupa primul weekend de difuzare si poate fi vizionat in cinematografe in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Ploiesti, Arad, Targu Mures, Braila, Bacau, Pitesti, Brasov, Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu, Suceava, Constanta, Buzau, Lugoj, Baia Mare, Deva, Sibiu, Galati, Oradea, Satu Mare, Vulcan, Oravita, Resita, Piatra Neamt, Botosani, Craiova, Ramnicu Valcea, Barlad, Tulcea, Focsani.

Distribuitorul filmului, Voodoo Films, organizeaza deopotriva proiectii si in orasele din Romania in care nu mai exista cinematografe, dar in care exista comunitati de cinefili sau autoritati locale interesate.

Proiectiile speciale vor avea loc in Alba Iulia (Casa de Cultura a Sindicatelor, 26 mai) Cugir, (Casa de Cultura, 27 mai), Campina (Casa Municipala de Cultura Geo Bogza, 30 mai), Vatra Dornei (Casa de Cultura Platon Pardau, 1 iunie), Zalau, (Sala de spectacole a Cladirii Transilvania, 2 iunie), Victoria (3 iunie).

Bacalaureat, considerat ‘pasionant de la cap la coada’ de catre site-ul francez de specialitate Allocine, ‘are tensiunea unui thriller’ conform Huffington Post, este numit ‘filmul perfect’ de catre criticul francez Philippe Rouyer si a fost considerat cel mai bun film din festival de catre reputati critici internationali, inclusiv cei care si-au exprimat opiniile despre filmele de la Cannes in revista de cinema Ekko.

Premiul pentru Cea mai buna regie este al treilea premiu al lui Cristian Mungiu in competitia oficiala a Festivalului International de film de la Cannes, precedentele doua fiind trofeul Palme d’Or, in 2007, pentru 4 luni, 3 saptamani si 2 zile si premiul pentru scenariu in 2012, pentru Dupa Dealuri, film pentru care au premiul de interpretate la Cannes si cele doua actrite din rolurile principale.

BACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul si regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Paduretu; Montaj imagine si sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producator executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Dragus, Lia Bugnar, Malina Manovici, Vlad Ivanov, Rares Andrici. O productie Mobra Films cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contributia Orange Romania, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurari. Co-producatori: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-productie Romania-Franta-Belgia.

Va invit cu mare drag sa urmariti proiectiile filmului “Bacalaureat”, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *