PROIECT NOU: The Rank & Fashion - The road
2014-11-20 09:47:00

The Rank&Fashion este o trupă din România de Electro Swing, prima din această ţară care abordează acest gen de muzică. Numele trupei poate fi tradus ca „aristocraţie” sau „înalta societate”.

Trupa a luat naştere în aprilie 2013, după ce Vlad Duţă a stabilit o serie de întâlniri cu Ştefan Sandu. La nici trei luni de când au pus baza proiectului, cei doi aveau deja suficient material pentru a susţine un concert. Acesta a avut loc în iulie 2013 în clubul Panic! din Bucureşti, iar reacţiile pozitive ale publicului i-au determinat pe Duţă şi Sandu să lucreze la primul lor album. Acesta se va numi In Small Boxes şi va fi lansat la sfârşitul lunii Noiembrie în 2014.

Combinaţia dintre sunetele desprinse din muzica anilor `30 şi `40 (în special din jazz şi swing) cu beat-uri electronice, dar şi cu elemente din genurile electro, blues, rockabilly, rock’n’roll, hip-hop, DnB şi dubstep, au făcut din The Rank&Fashion o formaţie autentică de Electro Swing. În acelaşi timp, trupa se distinge prin prezenţa unui solist masculin, spre deosebire de majoritatea grupurilor din acest gen muzical, ce folosesc voci feminine.

Într-un articol de pe siteul GEN90.net era menţionat „The Rank&Fashion este trupa despre care aş vrea să vorbesc ceva mai mult și asta pentru că îmi place agitaţia din muzica lor. Oamenii ăştia au arătat că şi la noi se poate face muzică dansabilă, cu substrat, cu bun gust. Nu sunt singurii, dar vorbesc despre ei fiindcă au dat o nouă faţă electroswing-ului de la noi. Sau, mai degrabă, l-au inventat”.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *