“Profa vedetelor” dezvaluie secrete importante din culisele industriei muzicale
2015-09-25 18:08:46

Anca Lupes_curs_Industria Muzicala Explicata

Cunoscuta in culisele showbizului drept “profesoara vedetelor”, cu o experienta vasta in organizarea de evenimente cu artisti romani de top si internationali, in realizarea unor campanii de informare si imagine, cat si in construirea brandului si managementul unor nume de succes, posesoare a unei diplome de Master in Music Business acordata de prestigiosul Berklee College of Music, Anca Lupes a incheiat cea de-a treia editie a cursului Industria Muzicala Explicata.

In urma acestuia, cursantii si-au insusit notiuni si metode specifice activitatilor din lumea business-ului muzical, au aflat ce drepturi si obligatii contractuale trebuie sa existe intre artist si case de discuri, PR si booking agent, manageri si sponsori etc. De asemenea, au simulat, impreuna cu Anca Lupes, campanii de PR si promovare, organizarea unui eveniment de amploare si si-au gasit raspunsurile la toate intrebarile legate de dedesubturile industriei muzicale.

“Sunt surpinsa, dar si extrem de incantata sa vad cum din ce in ce mai multa luma alege abordarea profesionista a industriei muzicale. Toti participantii din toate cele trei serii s-au dovedit deschisi si extrem de interesati sa se informeze despre tainele show business-ului. Mai mult decat atat, in comunitatea online pe care am creat-o pentru ei, isi impartasesc permanent lucruri noi pe care le afla despre industrie, atat de pe plan local cat si international”, marturiseste Anca Lupes.

Daca in editiile trecute invitatii speciali au fost Cornel Ilie (Vunk) si Edi Petrosel (Holograf), de aceasta data Zoli Toth a fost cel care are a dezvaluit din secretele unei cariere longevive impreuna cu trupa Sistem, dar si despre Zoli TOTH Project, cea mai recenta realizare a sa.

Zoli a povestit pasii care au dus la crearea acestui proiect original care, desi foarte recent (a debutat in 2014), ii aduce multe satisfactii si il reprezinta in totalitate in prezent.
Zoli le-a vorbit cursantilor despre momentele de cotitura din cariera de percutionist, amintirile de la Universitatea de Muzica Gheorghe Dima din Cluj, dar si despre perioada cu Sistem, cu ajutorul caruia a introdus percutia in genul comercial. Artistul sustine ca niciodata nu trebuie sa renunti la visurile tale, “mai ales daca ai norocul de a avea o echipa de profesioniti in jurul tau, din care face parte si Anca Lupes”.

Al doilea invitat al cursului a fost Dan Fintescu, care a explicat participantilor ca artistii pot avea succes si cand piesele nu intra in difuzare, a detaliat segmentarea pietei de radio si a dezvaluit comportamentul ascultatorului roman de radio comercial in comparatie cu cel din alte tari, justificand alegerile din playlisturile actuale.

Intre cursantii acestei editii s-a numarat si Vizi Imre, cunoscut de la emisiunea-concurs Vocea Romaniei, care spune: “Pana acum aveam o idee vaga despre ce se intampla in industria muzicala, dar acum chiar s-a facut lumina in capul meu”.

Cu toate ca abia s-a incheiat noua editie, Anca Lupes pregateste deja editia a IV-a a cursului, care va beneficia de cateva elemente suplimentare.

V-ar placea sa facem un asemenea curs? Va astept cu pareri!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *