Prin Ziua Internationala Yoga, Bucurestiul se aliniaza marilor capitale ale lumii
2017-06-19 19:17:19

Parcul Izvor din Bucuresti va gazdui Ziua Internationala Yoga, sarbatorita pentru a doua oara in Romania. In intreaga lume, milioane de practicanti celebreaza Ziua Internationala Yoga pe 21 iunie, odata cu Solstitiului de vara si iata ca, pentru a doua oara, Bucurestiul se aliniaza si el marilor capitale ale lumii.

Ziua de 21 iunie a fiecarui an a fost declarata de ONU drept “Ziua Internationala Yoga”, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, argumentand: “Yoga poate ajuta la rezistenta in fata maladiilor care nu pot fi identificate. Yoga poate aduce laolalta comunitatile, generand respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare si la liniste si poate chiar sa ajute oamenii in situatii de urgenta, pentru a gasi un mod de a scapa de stres”, a spus Ban Ki-moon.

Anul trecut, Ziua Internationala Yoga la Bucuresti a fost sprijinita de Ambasada Indiei si s-a bucurat de prezenta a numerosi profesori internationali, dar si de sustinerea artistei Loredana Groza, ambasadoarea onorifica, recunoscuta drept o indragostita iremediabil de India si de yoga.

Cu prilejul Zilei Internationale Yoga de anul trecut, artista a marturisit:
„Oamenii trebuie sa afle despre Yoga. Yoga trebuie sa se predea obligatoriu in scoli asa cum se preda religia. Se pare ca noi cu totii avem nevoie de Yoga, ca de aer. Viata mea si starea mea fizica, mentala, psihica s-au imbunatatit de cand o practic. La Yoga ajungi cu adevarat atunci cand ai nevoie de ea, consider ca este cel mai bun medicament pentru suflet….” incheie artista.

Astfel, miercuri, 21 iunie 2017, timp de 15 ore, intre 6 dimineata si 9 seara, 30 de clase de yoga se vor desfasura in paralel pentru vizitatorii care sunt asteptati sa vina in Parcul Izvor cu salteaua proprie cu si cu cate o sticluta de apa. Evenimentul este si anul acesta sprijinit de Ambasada Indiei la Bucuresti.

Atat profesori romani, cat si internationali, veniti din India, Argentina, Spania, Rusia etc., vor fi prezenti la eveniment pentru a ne dezvalui din tainele unei vieti echilibrate si armonioase.

In Europa, in ultimii ani, practica yoga, veche de peste 5000 de ani, a luat amploare tot mai mult. In Paris, Turnul Eiffel si Arcul de Triumf au fost cele doua zone ale capitalei franceze care au strans in acest perimetru central mai bine de 7000 de practicanti yoga, iar la Londra, Alexandra Palace si London Bridge au fost principalele puncte de adunare a celor cateva mii de iubitori de yoga. La Berlin, Ambasada Indiei a sprijinit evenimentul care a avut loc chiar in parcul din fata ambasadei, iar la Viena, cele cateva mii de oameni au celebrat Ziua Internationala Yoga in Stadtpark.

Devenita foarte populara in ultimii ani, atat la noi, cat si in lumea cea stralucitoare pe care o vedem in spatele ecranelor, numeoase vedete de la Hollywood au gasit si ele o cale de relaxare si de eliminare a stresului prin yoga. Printre acestea se numara Madonna, Jennifer Aniston, Meg Ryan, Gwyneth Paltrow, Adam Levine, Robert Downey Jr, Brad Pitt si multi altii.
Nu doar vedetele din filmele americane practica yoga, ci si din ce in ce mai multe persoane publice de la noi, gasind in yoga o cale de evadare din viata agitata a showbiz-ului. Intre cele mai cunoscute se numara Loredana Groza, Maya Morgenstern, Amalia Nastase, Iulia Vantur, Andreea Marin, Adela Popescu etc.

Cei mai multi romani prefera yoga pentru relaxare si eliminarea stresului, in scop terapeutic, pentru inlaturarea durerilor de spate sau de articulatii, cat si pentru a face miscare. Yoga nu este insa doar un sport si atat, ci un intreg stil de viata care echilibreaza latura emotional-mentala si ne ajuta sa gasim linistea sufleteasca.

Organizata pentru a doua oara in Romania de Maitreya Events, care ne invita, in perioada 29 iunie – 3 iulie si la Festivalul international Dakini de la Tuzla, Ziua Internationala Yoga este, fara indoiala, un pas inainte in lumea moderna si deschisa catre diverse optiuni si stiluri de viata, menite sa ne aduca fericirea si armonia in viata fiecaruia.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu drag sa urmarim impreuna filmuletul de mai jos, apoi va astept cu impresii. Enjoy!


0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *