Plăcintă cu dovleac cu aluat fraged – Te cucerește de la prima bucată
2018-09-27 16:08:03

Placinta de dovleac cu aluat fraged este delicioasa! Este un desert de sezon si te cucereste de la prima bucata.

Ingrediente:

6 linguri zahar

2 oua

14 linguri ulei

24-25 linguri faina

1 ceasca lapte

1 plic zahar vanilat

1 praf de copt

sare

Pentru umplutura:

1 dovleac

3 linguri zahar

1 lingurita scortisoara

coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Bati ouale, adaugi zaharul si bati pana devine spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si un praf de sare.

Framanti bine si lasi aluatul deoparte. Cureti dovleacul, il dai pe razatoare, amesteci compozitia cu zaharul, scortisoara si coaja de lamaie si calesti totul. imparti coca in doua si intinzi doua foi.

Pui o foaie in tava unsa cu ulei sau unt, asezi umplutura si acoperi cu a doua foaie. intepi foaia cu furculita si dai la cuptor. Cand s-a copt, scoti placinta si o lasi la racit, o pudrezi cu zahar vanilat si o tai in patrate.

Iata si o reteta de aluat fraged

Trei secrete pentru a prepara un aluat fraged pentru orice tip de placinta

Aluat fraged pentru orice placinta ai dori

Pentru a descoperi acele mici ponturi de care ai nevoie pentru ca aluatul de placinta sa fie cat se poate de fraged, trebuie mai intai sa ne amintim cum anume se prepara. Iata de ce ai nevoie pentru ceea ce va fi un aluat fraged pentru placinta:

500 gr faina

250 gr unt

2 oua

3 plicuri de zahar vanilat

75 ml apa

Un plic ammoniac

O lingura otet

O jumatate de lingurita de sare

Incepi prin a iti alege un bol incapator in care vei pune untul, sarea si zaharul vanilat. Cele trei vor fi amestecate pana cand untul va deveni cremos, iar cristalele de zahar vanilat nu se vor mai simti. Intr-un castronel separat, trebuie batute ouale foarte bine.

In bolul in care ai frecat untul vei adauga ouale treptat, avand grija sa amesteci in continuu. Amoniacul va fi stins cu ajutorul otetului si va fi adaugat peste unt.

Compozitia se amesteca in continuare pana cand totul se omogenizeaza. Jumatate din cantitatea de faina se adauga si ea treptat.

Cand simti la mana ca a inceput sa se ingroase compozitia ta, incepi sa adaugi apa, putin cate putin amestecand in continuare pana cand toata apa va fi incorporata. Cand toate ingredientele au fost puse, aluatul trebuie amestecat in continuare pana cand incepe sa se formeze o coca moale.

Trucuri pentru a evita un aluat nisipos

Pentru a intinde foile de placinta, pe masa se va presara faina din abundenta si se aseaza coca ce va fi intinsa. Se presara faina si pe coca pentru a nu se lipi si se incepe intinderea foii.

Un prim secret pentru a evita un aluat nisipos, mai ales al celui pentru placinta, este pastrarea castronului cu coca intr-un loc cat se poate de racoros pentru cateva ore.

Astfel, grasimea din aluat nu se va inmuia, ceea ce este foarte important, iar aluatul va incepe sa prinda din fragezime. Tot la rece vor fi tinute si foile, dupa ce au fost intinse, pentru 15 minute.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este felul in care vei pastra foile, odata ce au fost intinse. Niciodata sa nu lasi foile neacoperite. Daca faci asta, ele vor capata o un aspect si o consistenta de uscat.

De asemenea este bine ca fiecare dintre foi sa fie unsa cu putin unt topit, pentru a nu se usca in timpul coacerii.

Dupa cum vezi, nu este foarte greu sa prepari un aluat fraged pentru placinta ta. Bucataria nu mai este un loc misterios, ci este un loc in care poti da frau liber imaginatiei si, cine stie, poate chiar sa descoperi singura cateva trucuri. Bucura-te ca nu ti-am mai iesit un aluat nisipos si prepara cele mai delicioase placinte!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *