Pilda vulturului care te va pune pe ganduri. Citeste cand ai timp
2018-08-12 14:47:52

Atunci cand ajunge la varsta de circa 40 de ani, ghearele vulturului devin foarte lungi si incovoiate si nu ii mai permit sa inhate prada. Si ciocul sau devine prea lung si incovoiat ca sa ii mai permita sa manance. Penele de pe aripi si piept devin foarte dense si grele, ingreunand mult zborul.

Atunci el zboara spre cuibul sau aflat pe varful stancii si incepe sa loveasca violent cu ciocul in stanca, pana cand ciocul cade…

Apoi el asteapta sa-i creasca din nou ciocul, cu care el isi smulge ghearele. Dupa ce ii cresc alte gheare, el le foloseste pentru a rari penele de pe piept si aripi… Astfel, dupa 5 luni de durere, infometare si suferinta, avand cioc si gheare noi, vulturul mai poate trai inca 30 de ani!

De multe ori pentru a ne continua viata noi trebuie sa trecem prin anumite schimbari, care de multe ori sunt insotite de durere, frica si indoiala.

Amintirile si obisnuintele din trecut dispar treptat, lasand loc pentru altele noi.

Anume aceasta eliberare de greutatea din trecut ne ofera posibilitatea sa ne continuam viata si sa ne bucuram de ea, fiind pregatiti pentru tot ce ne asteapta in viitor!

O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei, incat Brahma – stapanul tuturor zeilor – a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit.

Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita. A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat:

-De ce sa nu ingropam fericirea omului in pamant?

Brahma a raspuns:

-Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi.

Atunci zeii au spus:

-In acest caz, sa le trimitem fericirea pe cel mai adanc fund al oceanului.

Dar Brahma a raspuns din nou:

-Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata.

Astfel zeii au concluzionat:

-Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde fericirea sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem.

Brahma a exclamat dintr-o data:

-Iata ce vom face cu fericirea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui pentru ca este singurul loc unde nu va cauta.

De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat, cautand ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *