Pelicula 4 – Juriul și proiectiile speciale

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+

Au mai rămas doar câteva zile până la începerea unei noi ediții a singurului festival de film si cultură ibero-americană din România.

Juriul acestei ediții este alcătuit din:

{focus_keyword} Pelicula 4 - Juriul și proiectiile speciale f243df05 958f 4eb9 af39 4daad3883b3a

Sylvie Debs (Franța, Specialistă în cinematografie braziliană)

{focus_keyword} Pelicula 4 - Juriul și proiectiile speciale 41e58b4f 0670 4944 8f24 3e395337718d

Bogdan Dumitrache (România, actor – Pororoca, Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Poziția copilului, etc)

{focus_keyword} Pelicula 4 - Juriul și proiectiile speciale 79badd6c 6929 4455 b0ce 91e77cabb4ef

Boglarka Nagy (România-Germania, directoarea generală a Confederatiei Internaționale de Cinematografe de Artă – CICAE, Berlin)

Juriul va selecta Cel mai bun film din cele 5 titluri ale Competiției oficiale: BENZINHO (Brazilia- Uruguay, regia: Gustavo Pizzi), CANCION SIN NOMBRE (Peru, regia: Melina León), LA CAMARISTA (Mexic, regia: Lila Avilés), ROJO (Argentina, regia: Benjamin Naishtat), TARDE PARA MORIR JOVEN (Chile, 2018, regia: Dominga Sotomayor).

În fiecare an, Película dorește să celebreze cinematografia și cultura Ibero-Americană, de aceea, serile festivalului sunt însoțite de proiecții speciale urmate de întâlniri cu publicul: LAS NINAS BIEN (Mexic, regia: Alejandra Márquez Abella), WINAYPACHA (Peru, regia: Oscar Catacora), LA CORDILLERA DE LOS SUENOS (Chile, regia:: Patricio Guzman), YULI (Spania, regia: Iciar Bollain).

Filmul de închidere, TANGO SUOMI, este o coproducție Argentina-Finlanda și ne oferă bucuria de a o avea alături de noi pe argentinianca Gabriela Aparici, regizorul și producatorul acestuia. Conform tradiției anuale, după film va urma o seară de Milonga în Atriumul Institutului Francez.

Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, CENTRAL DO BRASIL, va deschide miercuri, 11 septembrie, cea de-a patra ediție a festivalului Película !
În cadrul festivalului ce are Brazilia în focus, vor fi prezentate 4 filme braziliene, producții remarcabile, care tratează subiecte sociale de actualitate. Alături de acestea spectatorii se vor putea bucura de un show de capoeira realizat de Alemar Capoeira Group, o degustare de sucuri naturale Rio Juice, precum și de demonstrațiile de muzică oferite de Gabriela Costa & Alex Man, alături de un concert susținut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project. În plus, publicul va putea participa la atelierul culinar cu bunătăți braziliene.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de o parte dintre ambasadele țărilor din America Latină la București: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic și Peru, cărora li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Película promite o experiență inedită și vă așteaptă să luați parte la cât mai multe evenimente!

Întregul program al festivalului este disponbil pe site-ul festivalului www.peliculafiesta.ro, iar biletele sunt disponibile pe eventbook: https://eventbook.ro/program/pelicula.

{focus_keyword} Pelicula 4 - Juriul și proiectiile speciale 4f440f61 39c8 415f 895c 803e19481ff2 1

Comentarii