P3 marcheaza 300.000 m² de spatii construite in Romania
2016-07-19 21:39:56

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializati, dezvoltatori si manageri de proprietati pan-europene de logistica, a marcat constructia a 300.000 m² in parcul sau P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din Romania. Din momentul in care a achizitionat parcul, la inceputul anului 2015, P3 a construit 85.000 m² de spatii pentru clienti existenti si noi.

Pentru a marca acest moment important, compania a dezvelit o placa simbolica in interiorul parcului, in cadrul unei ceremonii speciale. Un punct de referinta care intareste performanta P3 si planurile sale de crestere si expansiune.

Planurile P3 includ o crestere continua in Romania, dar si in Europa de Vest. Mai mult decat atat, datorita recentei achizitii de teren in apropierea parcului P3 Bucharest, compania are acum posibilitatea de a construi pana la 90.000 m² de spatii suplimentare, in unitati incepand de la 4.000 m² pana la 40.000 m².

“Suntem mandri de faptul ca am ajuns la 300.000 m², ceea ce reprezinta in esenta dovada cererii puternice pentru locatia noastra de la km 13, dar si a calitatii serviciilor pe care clientii le primesc de la P3, multi dintre chiriasii existenti dorindu-si sa se extinda in parcul nostru. Asteptam cu nerabdare sa continuam dezvoltarea pe terenurile existente si sa consolidam pozitia de parc logistic de referinta al P3 Bucharest in Romania”, a declarat Blake Horsley, Country Head P3 Romania.

Peter Bečár, Managing Director, P3 CEE adaugat: „P3 Bucharest este cel mai mare parc logistic din Bucuresti si din tara. La inceputul anului 2015, P3 a achizitionat parcul de la CA Immobilien Anlagen AG, in una dintre cele mai mari tranzactii logistice incheiate pe piata industriala din Romania in acel an. Parcul a avut 215.000 m² de spatii de inchiriat, in opt depozite. Pe baza strategiei noastre, care viza crearea unui centru logistic important in apropiere de Bucuresti, P3 a reusit sa construiasca inca 85.000 m² si detine in prezent unsprezece depozite in P3 Bucharest.”

Prima constructie a P3 in Romania, un nou depozit de 28.000 m², a fost la scurt timp pre-inchiriata ca parte a unui parteneriat semnat cu Carrefour pentru a stabili un complex logistic de 81.000 m² in P3 Bucharest. Cel de-al doilea proiect a fost o noua cladire, un depozit frigorific de 19.100 m², din care 15.000 m² sunt inchiriati de Carrefour. In luna februarie 2016, P3 a inceput sa dezvolte un al treilea depozit, o constructie de 42.800 m² pentru a raspunde cerintelor clientilor existenti ai P3, care intentioneaza sa isi extinda afacerile in Bucuresti. Cladirea este programata sa fie finalizata in vara anului 2016, iar spatiul ramas va fi disponibil pentru inchiriere.

Toate cele trei noi depozite au fost concepute dupa cele mai inalte standarde in materie de constructii si de mediu ale P3. Cladirile dispun de o inaltime de 11,5 m, mai mare decat majoritatea spatiilor industriale din Bucuresti, ceea ce va permite clientilor sa beneficieze de spatiu suplimentar de depozitare.

Parcul P3 Bucharest este pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, in partea de vest a orasului Bucuresti. Are acces direct si rapid la autostrada A1 si se afla in imediata apropiere a soselei de centura a orasului, ceea ce permite accesul facil catre cele sase sectoare ale Bucurestiului, catre Aeroportul International Henri Coanda, situat la 22 km distanta, si catre autostrada A2.

P3 are in prezent 246.000 m² de spatii in constructie in patru tari din Europa, mai mult decat dublul suprafetei dezvoltate in 2015, de 113.000 m² si o serie de alte proiecte in curs de desfasurare. Portofoliu sau este de 3,3 milioane m² in noua tari si are, de asemenea, terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1,4 milioane de m².

ENDS

Pentru informatii suplimentare:

Florentina Ciuverca, Senior Media Relations Consultant, United (RO)
Tel. +40 729 729 483 Email: florentina@unitedcom.org

Mihaela Iacob, Senior PR Executive, United (RO)
Tel. +40 723 604 983 Email: mihaela.iacob@unitedcom.org

NOTA CATRE EDITORI

P3 este investitor, dezvoltator si manager de proprietati logistice europene. Avand activitati in toata Europa, portofoliul P3 cuprinde 162 de depozite construite la cele mai inalte standarde, cu o varsta medie de 8,4 ani, care totalizeaza 3,3 milioane m² de spatii in noua tari si terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1,4 milioane m².

In Romania, P3 detine cel mai mare parc logistic din tara, P3 Bucharest, achizitionat de la CA Immobilien Anlagen AG la inceputul anului 2015. In aceasta primavara, compania va avea circa 90.000 de m² in constructie in P3 Bucharest. Odata finalizate, cele trei cladiri noi vor mari portofoliul total de spatii al P3 in Romania la circa 305.000 de m².
 
Misiunea P3 este sa ofere chiriasilor o experienta de prima clasa in locatii logistice cheie. P3 dezvolta proiecte durabile si ecologice la cele mai inalte standarde internationale.
 
PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” si va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei. Pentru mai multe informatii despre P3 puteti accesa noul website www.p3parks.com.

P3 este detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.

Ce parere aveti?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *