O melodie care va ramane in SUFLETUL oamenilor
2018-09-06 17:51:57

Fiecare perioada muzicala are piesele ei de suflet, frumusetea ei si moda momentului respectiv. Desi anii ’60 par ca s-au intamplat acum mult, mult timp, un sentiment de familiaritate ne cuprinde stiind ca putem retrai macar intr-o mica masura acea perioada prin muzica mostenita.

Iata un playlist pentru cunoscatori cu cele mai frumoase melodii ale muzicii anilor ’60:

Ben E. King – Stand by Me (1960)

O melodie lenta, o melodie trista, o melodie de dragoste pentru nostalgici sau… o singura piesa, Stand by Me a lui Ben E King.

Cu siguranta o stii, ai fredonat-o, poate chiar ai si dedicat-o cuiva dar e posibil sa nu fi stiut cat de veche e, cati oameni inaintea ta au ascultat-o cu persoana draga in suflet, cati au suferit cand au auzit-o.

Chubby Checker – The Twist (1960)

La polul opus, o piesa la fel de veche dar inzecit mai vesela, The Twist e unul dintre cantecele reprezentative perioadei disco, stand chiar la baza sa. The Twist e una dintre primele piese din epoca moderna care s-a lansat impreuna cu un dans special pentru ritmurile sale.

Luminita Dobrescu – Of Inimioara (1969)

Cu Of Inimioara, Luminita Dobrescu castiga in anul 1969 premiul vestit al vestivalului Cerbul de Aur, lucru ce nu ne surprinde defel avand in vedere cat este de pretios acest cantec de dor.

Filmarea originala de mai jos te va face sa simti ca ai calatorit in timp, nu doar pentru ca asculti muzica veche, ci si datorita interpretarii, lucru ce se intampla mult prea rar in muzica zilelor noastre.

Edmond Deda – Ms mai gandesc la dumneata (1969)

Cu o nota suava si nostalgica, Edmond Deda canta ca se mai gandeste din cand in cand la femeia pe care o iubeste.

Aida Moga – A fost de ajuns o melodie (1960)

O adevarata diva a anilor ’60, Aida Moga ne incanta auzul cu cantece cum e hitul A fost de ajuns o melodie.

Ritmul deosebit te duce cu gandul la niste seri ritmate cu cupluri dansand pe ringul de dans, moda anilor ’60 pe corpurile dansatorilor de toate varstele si formele si desigur, distractie nebanuita. Si totul… doar cu o melodie!

Aurelian Andreescu – Oameni (1961)

Desi nu e un cantec de dragoste, Oameni are darul de a te emotiona profund prin cuvintele frumoase alaturate care, cantate, par sa iti fie dedicate chiar tie, ascultatorului.

Una dintre cele mai cautate piese ale solistului Aurelian Andreescu, Oameni nu ar trebui sa lipseasca din playlistul nimanui.

Dorina Draghici – Ce frumos imi raspunzi alo! (1966)

In anul 1966, Dorina Draghici ne canta cu veselie despre fericirea pe care o simte atunci cand ii aude vocea persoanei dragi, iar vinul din pahar e rece si dulceag.

Azi, cand asculti Ce frumos imi raspunzi alo! stii ca ai parte de o frumoasa seara de vara cu accente retro si muzica veche de calitate.

Si totusi, sentimentul de a recunoaste o voce dintr-o mie de alte voci ne e chiar familiar, nu?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *