O banana poate trata 5 probleme de sanatate
2019-04-10 10:06:57

Bananele sunt un remediu natural cu numeroase beneficii pentru sanatate. Bogate in substante nutritive, vitamine (A, B, C şi E), dar şi minerale precum azot, fosfor, fier, cobalt, magneziu, zinc, potasiu, sodiu, crom şi calciu, bananele pot ajuta la tratarea unor afectiuni frecvente.

O singura banana poate preveni numeroase boli. Iata care sunt acestea:

Combat ulcerul

Bananele pot preveni aparitia ulcerului. Datorita unor compusi pe care acestea ii contin pot crea o protectie a stomacului împotriva acidului hidrocloric. Acestea conțin, de asemenea inhibitori de protează care elimină din stomac anumite bacterii implicate în apariția ulcerului.

Bune dupa mahmureala

In cazul in care ai petrecut prea mult si ai consumat bauturi alcoolice peste masura, bananele te pot ajuta sa iti revii, deoarece sunt bogate in potasiu si ajuta la energizarea organismului.

Previn anemia

Datorita continutului mare de fier, bananele stimulează producţia de hemoglobină în sânge, aşa că sunt recomandate în cazul persoanelor anemice. Combat constipaţia
Bogată în fibre, banana poate normaliza activitatea intestinală, rezolvând problema fără ajutorul laxativelor.

Alunga depresia

Conform unui studiu recent, realizat de MIND, printre bolnavii de depresie, mulţi dintre aceştia au declarat că s-au simţit mai bine după ce au mâncat o banană. Bananele conţin triptofan, o proteină pe care organismul o transformă în seritonină, o substanţă care induce relaxarea şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Vitamina B6 reglează nivelul de glucoză din sânge, cu efecte directe asupra stării de spirit.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *