Muzica lui Vizi Imre, parte din succesul celui mai premiat film romanesc peste hotare
2016-02-04 20:40:18

Pe langa faptul ca este unul dintre cei mai activi concureti ai emisiunii-concurs Vocea Romaniei si unul dintre artistii care se implica in campanii sociale ori de cate ori are ocazia, Vizi Imre, mai nou, face si muzica de film.

Cum artistul a copilarit in judetul Mures, locul in care s-a filmat si produs “Billion Star Hotel”, simpaticul cantaret a fost prima alegere a regizorului Alecs Nastoiu si a producatorului Ovidiu Vasu de a realiza sountrackul filmului ce urmeaza sa apara pe marile ecrane din 19 februarie.

Piesa interpretata si compusa de Vizi Imre poarta acelasi nume ca al filmului, “Billion Star Hotel”, pelicula ce a castigat 12 premii in cadrul a 7 festivaluri, printre care premiul de “Cel mai bun film străin” la US Hollywood International Film Festival, “Best sound design” la Los Angeles Film Festival Awards, dar si Best Music la EuroFilm Festival din Spania, plus alte 33 de nominalizari.

Despre colaborarea cu Vizi Imre, regizorul Alecs Nastoiu marturieste: “La inceput am crezut ca imi va fi foarte greu sa finalizez muzica pentru Billion Star Hotel. Eu lucram la Bucuresti la montajul filmului, iar Vizi Imre astepta sa ii dau imagini si sa compunem impreuna muzica la Targu Mures. In momentul respectiv credeam ca va dura cel putin un an sa terminam. Insa am avut o mare surpriza, dupa cateva vizite la Targu Mures, in studioul lui Vizi. Am observat ca suntem cumva conectati la aceleasi idei si aceleasi viziuni. Am creat o legatura profesionala excelenta, ca dovada faptul ca ulterior am lucrat impreuna si la alte proiecte”.

Mai mult, Vizi Imre completeaza: “Imi amintesc ca Alecs a venit cu propunerea, ca inainte de a ne apuca de treaba, sa ascultam alta muzica de film, dar pana la urma am cazut amandoi de acord ca mai bine luam totul de la zero, inspirandu-ne direct din starile personajelor si din secventele din pelicula. A fost o placere sa colaboram si sa facem echipa. Ma bucur ca filmul a fost atat de bine primit la festivalurile de specialitate, fiind premiat pentru mai multe categorii, inclusiv pentru soundtrack”.

Pe langa cele peste 600 de piese pe care Vizi Imre le are in repertoriu, acum artistul isi poate trece in portofoliu si productie de muzica de film.

Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa-l felicit pe artist si sa va invit sa ascultati soundtrackul “Billion Star Hotel”, dupa care va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *