Motivul pentru care nu e bine sa mancam pepene rosu cu paine
2018-07-12 17:20:37

Prin continutul sau de apa si fibre, pepenele rosu previne constipatia si contribuie la pastrarea unui tract digestiv sanatos. Semintele de pepene rosu sunt extrem de sanatoase si sunt, de asemenea, recomandate consumului: proteinele din seminte contin aminoacizi esentiali

Multi romani consuma pepenele rosu cu paine, insa aceasta combinatie nu este indicata. Pepenele nu se combina cu niciun alt produs alimentar. Acesta este foarte acid, fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse.

In schimb, semintele de pepene rosu sunt extrem de sanatoase si sunt recomandate consumului. Sunt foarte bogate si in vitamine din grupul B, fara de care nutrientii din alimente nu pot fi transformate in energie

Reglarea presiunii arteriale

Un studiu publicat in Jurnalul American de Hipertensiune a descoperit ca suplimentele alimentare care au la baza extractul natural din pepene rosu ajuta la reducerea presiunii arteriale in randul adultilor obezi de varsta mijlocie, cu prehipertensiune sau hipertensiune de gradul I. Consumul fructului in stare proaspata poate avea acelasi efect benefic, cred cercetatorii.

Prevenirea astmului si a cancerului

Riscul de instalare a astmului scade in conditiile unui consum bogat de alimente bogate in nutrienti, dar mai ales in vitamina C, regasita in concentratii ridicate in pepenele rosu. Mai mult decat atat, aportul generos de antioxidanti (licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina si criptoxantina) combate formarea radicalilor liberi care pot cauza diversele forme de cancer. Suplimentarea licopenului a fost asociata cu un risc diminuat de cancer de prostata in mai multe studii de specialitate.

Reglarea digestiei

Datorita continutului sau de apa si fibre, pepenele rosu regleaza digestia, previne constipatia si contribuie la mentinerea sanatatii tractului digestiv.

Reducerea inflamatiilor

Colina este un nutrient important si versatil din pepene, care imbunatateste capacitatea de invatare, memoria si mobilitatea musculara. In plus, ajuta la mentinerea structurii membranelor celulare, asista transmiterea impulsurilor nervoase si reduce inflamatiile cronice.

Combaterea durerilor musculare

Pepenele rosu amelioreaza durerile musculare si imbunatateste capacitatea de recuperare dupa efort in cazul sportivilor de performanta. Cercetatorii cred ca efectul analgezic se datoreaza aminoacidului citrulina, furnizat de acest fruct.

Imbunatatirea sanatatii pielii

Pepenele rosu contine din plin vitamina A, un nutrient necesar productiei corespunzatoare de sebum, care asigura o hidratare optima a pielii. In plus, aceasta vitamina este esentiala pentru cresterea tuturor tesuturilor corporale, inclusiv a tesutului cutanat si a parului.

Aportul adecvat de vitamina C, furnizata de pepenele rosu in cantitati mari, este necesar pentru productia de colagen, esentiala pentru structura parului si a pielii. Efectul puternic de hidratare al acestui fruct are beneficii directe asupra tesutului cutanat.

Protectia impotriva bolilor cardiace

Tot pepenele rosu este o sursa bogata de potasiu, component important al fluidelor corpului, care ajuta la reglarea ritmului cardiac si a presiunii arteriale. Astfel, acest fruct delicios ofera protectie sigura impotriva bolilor cardiace coronariene si infarctului miocardic.

Intarirea sistemului imunitar

Prin continutul generos de vitamina B6, tiamina, vitamina C si mangan, pepenele rosu ajuta organismul sa dezvolte o rezistenta sporita impotriva agentilor infectiosi, de aceea este considerat si un puternic stimulent al sistemului imunitar.

Stimularea potentei

Un studiu dedicat impactului fructelor asupra potentei sexuale a descoperit ca efectul pepenelui rosu de imbunatatire a circulatiei sangelui are beneficii si asupra potentei masculine, mai exact asupra prevenirii disfunctiilor erectile.

Pierderea kilogramelor in plus

Pepenele rosu este recomandat si in curele de slabire, datorita continutului redus de calorii, in schimbul unui aport bogat de nutrienti. Acest fruct se poate consuma in portii generoase, alunga foamea cu rapiditate si faciliteaza eliminarea apei retinute in corp, avand si efect diuretic. In plus, gustul placut al pepenelui rosu il recomanda ca un bun inlocuitor al deserturilor hipercalorice, asa cum este inghetata.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *