Loredana lanseaza o varianta reorchestrata a celui mai iubit cantec de pahar - "Bun ii vinul ghiurghiuliu"
2020-04-14 21:40:46

Loredana, regina muzicii romanesti, a pregatit lansarea albumului “Agurida XX (20)”. Artista a lansat pe 11 aprilie (data cand trebuia sa aiba loc concertul de la Sala Palatului) prima piesa de pe urmatorul material discografic – “Bun ii vinul ghiurghiuliu”.
Loredana va lansa saptamanal cate o melodie de pe urmatorul album – Agurida 20, pe canalul sau de YouTube.

Piesa originala a prins aripi in anul 1932, prin “glasul” Mariei Tanase; istoria si-a urmat drumul firesc al muzicii, lasand loc multor reinterpretari muzicale, printre care si amprenta exceptionala a Loredanei, cu ajutorul bandei Agurida, cu care artista canta de 20 de ani, in Romania si in afara granitelor.

Astfel, Loredana aduce un tribut exceptional folclorului autohton, prin intermediul albumului “Agurida XX”, care include piese precum “Bun ii vinul Ghiurghiului”, “Nu si da”, “Marine la nunta ta”, “Fetele din Bucuresti”, “Dragoste, buruiana rea”, “Regina tristetii”, “Departare”, “Satra”, “Un trandafir” sau “Of, inimioara”. Chiar daca lansarea albumului Agurida XX ar fi trebuit sa aiba loc cu ocazia e, evenimunui concert de proportii, la Sala Palatului, pe 11 aprilientul a fost mutat in toamna acestui an, pe 19 noiembrie, ora 19:30, unde fanii Loredanei sunt asteptati sa petreaca alaturi de ea, pe ritmurile folclorului romanesc, reinterpretat in stilul mereu surprinzator al divei. Bilete disponibile aici: https://www.iabilet.ro/bilete-loredana-agurida-20-50567/

Agurida, un fascinant cantec popular, interpretat cu maiestrie de Maria Tănase, este o sursa de inspirație magica pentru LOREDANA. “Agurida” este un vechi cantec orasenesc, de stil oriental, asemanator celor la moda, pe vremea lui Anton Pann.

LOREDANA se reinventeaza în fiecare an si pentru fiecare generatie. Timp de peste trei decenii, Loredana a cantat despre iubire ]n nenumarate genuri si stiluri, fie că a interpretat muzica pop, rock, populara, jazz, jamparale, blues sau musical. La mai bine de trei decenii de cariera, 24 de albume, peste 600 de cantece, si peste 2000 de concerte, Loredana se intoarce in universul Aguridei, un taram fantastic, o alegorie de simboluri si traditii romaneşti.

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *