Lipsa de iubire este diagnosticul, nu depresia!
2018-07-10 15:57:02

Din ce în ce mai mulți oameni se plâng de faptul că suferă de depresie, însă să fie oare acesta un diagnostic adevărat?

Cercetătorii sunt de părere că, mai nou, “Nu există diagnosticul depresie, există diagnosticul, lipsa de iubire!”

Și nu cred că greșesc cercetătorii crezând asta, deoarece iubirea este baza fiecărei acțiuni pe care o întemeiem în viața de zi cu zi.

Cum nu putem trăi fără un mediu social, trebuie să înțelegem că nici fără dragoste nu se poate, deoarece vom ajunge să ne ofilim. Omul are nevoie de iubire, în viața sa, așa cum are nevoie și de apă, hrană sau somn.

Iubirea este resursa de hrană a fiecărei celule din organismul nostru, ea ajută la dezvoltarea personalității, la dezvoltarea fizică și mentală.

Unde găsim iubirea?

În corp

Corpul este căminul sufletului nostru. Dacă vom purta o discuție zilnică cu corpul nostru, putem ajunge să facem tot ceea ce vom dori, pentru că organismul nostru are nevoie să se simtă iubit, pentru a-și restabili resursele.

În emoții

Este poate cea mai dificilă parte. Ajungem să ne ignorăm emoțiile, însă pentru cât timp? În niciun caz la nesfârșit, pentru că natura a creat psihicul nostru fără să prevadă unele sentimente ca fiind rele și bune. De aceea este foarte important să fii tu însuți!

În gânduri

Iar acestea, pot fi controlate de tine, chiar dacă îți vine sau nu să crezi. Da, nu le vezi, este foarte probabil să te pierzi în ele, însă pentru a ține socoteala gândurilor este foarte important ca cel puțin o dată pe săptămână, să te întrebi: De ce trăiesc? Cum trăiesc? Cine este în jurul meu? Ce pot face pentru a-mi schimba viața?

– Pentru că nimeni, în afară de tine nu știe şi nu va face asta…

– Deci, nu mai da vina pe depresie, tu duci lipsă de iubire…

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *