Lansare album: Korsar - Soldati de lut
2017-11-17 16:11:21

Korsar lanseaza un nou album, “Soldati de lut”, al 2-lea album folk-rock, primul album al proiectului fiind ”On my own” ce a aparut in anul 2009.
Trupa Korsar și-a făcut debutul în toamna lui 2007 la Casa de Cultură din Petroșani. Definindu-și stilul ca folk-rock cu diverse influențe, Korsar și-a format treptat un public propriu, mulțumită prezenței constante pe scenele cluburilor și festivalurilor. O contribuție importantă au avut-o și aparițiile ca trupă de deschidere pentru trupe de succes precum Voltaj, Proconsul, Direcția 5, Talisman.

Korsar ” Desi in ziua de astazi nu prea se mai scot albume, trendul fiind sa se merga pe piese single am considerat ca am nevoie de un nou album pentru ca era nevoie sa vin cu piese noi, cu un concept. Noul album se numeste”Soldati de lut”, o piesa de pe al 2-lea album care vorbeste despre o lupta, pentru ca viata este o lupta pana la urma, in care noi suntem ca niste soldati, suntem creati din tarana si in tarana ne intoarcem. Am scris aceasta piesa, intr-un moment pe care cu totii il l-am trait la un moment dat, in care ni se pare ca totul e mult prea greu in viata de zi cu zi.”

Pe albumul “Soldati de lut” sunt povesti despre haiduci, care spera solistul proiectului sa ambitioneze atunci cand sunt ascultate. Pe album se regaseste o piesa pe versurile lui Dinu Olarasu care se potriveste la un moment dat fiecaruia dintre noi, o colaborare interesanta cu Mani Neumann, celebrul violonist neamt care a cantat in legendara formatie Phoenix, precum si o reorchestrare a piesei”Strunga”, pe care Nicu Covaci i-a permis sa o interpretez intr-o maniera proprie si originala. De asemenea in cadrul acestui album se mai regasesc si piese pe versurile unor mari poeti precum George Cosbuc sau Vasile Alecsandrii!

Liderul formaţiei Narcis Tran spune că piesele de pe cel de-al doilea album au scopul de a transmite un mesaj foarte clar, acela de a lupta şi de a nu renunţa la principiile şi valorile în care crezi, dar şi de a îndrepta publicul spre muzica etno-rock, spre piese din folclorul românesc şi nu numai, piese care transmit un mesaj şi o anumită stare.

Muzica trupei își propune să transmită dragostea, spiritul liber și nonconformismul!

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *