Lansare album "Invitation to the Blues" - Florin Giuglea
2016-04-04 14:41:07

Florin Giuglea si-a inceput cariera muzicala cantand in The Blue Spirit, trupa lui lui Mike Godoroja, cu care a imprimat si un album in anul 2003. In 2006 au urmat doi ani de concerte si turnee ca membru in trupa de acompaniament a Feliciei Filip. In paralel activeaza cu Marcian Petrescu in proiectul StoryTellers iar in 2007 in aceasta formula, inregistreaza la Soft Records albumul de blues acustic “Dependent de blues“. In 2008 a fost membru fondator si a activat in trupa Publika cu care a lansat in 2009 un album nominalizat la “Best Rock Act la Romanian Music Awards“. In 2015 Florin Giuglea a inceput mult-asteptatul sau proiect solo imprimand albumul de debut Invitation to the Blues impreuna cu vechii lui colegi de scena si prieteni Adrian Ciuplea, Hanes Radu, Mihai Ardelean si alti cativa muzicieni talentati.

Invitation to the Blues este o esenta a experientei si a anilor de scena, studiu si respirat muzica pe care Florin Giuglea le-a dedicat blues-ului autentic. Proiectul albumului a inceput prin cercetare si documentare in SUA, in zona considerata leaganul blues-ului. Florin a calatorit mii de kilometri in SUA, de pe Beale Street din Memphis, Tennessee, pana in 6th Street in Austin, Texas, apoi de pe Bourbon Street din New Orleans, Louisiana, in renumitele
baruri honky-tonk din Nashville si mai departe in Tupelo si Clarksdale, Mississippi, trecand prin clasicele sali de
concerte din New York sau Los Angeles. Au urmat lunile petrecute in studiourile de inregistrare Vita De Vie si
Sysound Studio, in compania colegilor de trupa si a invitatilor speciali. Finalizarea albumului s-a facut prin mixarea si masterizarea in SUA a materialului inregistrat si editarea albumului sub sigla Soft Records.

“Pe urmele Blues-ului in SUA, am fost in Memphis, New Orleans, Ausitin, Tupelo si multe alte locuri ca sa identific
leaganul blues-ului, sa-i ascult vocea si sa intalnesc muzicieni de blues autentici. Chiar si in Clarksdale, Mississippi, origine a legendei Crossroads si locul unde s-au nascut multi muzicieni de blues. Toate acestea doar ca sa respir acelasi aer, sa privesc ore-n sir fluviul Mississippi sau sa calc pe acelasi pamant pe care au trait la un moment dat atat de multi muzicieni binecuvantati prin talentul lor. Prin aceasta productie sunt convins ca am reusit sa aducem magia blues-uluisi in locul si timpul in care traim. Acest album este omagiul pecare il aduc celor intitutulati the Kings (BB, Albert si Freddie), lui Robert Johnson, Albert Collins, Hubert Sumlin, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters si multor altor artisti de blues care-mi hranesc sufletul si mi-au adus inspiratie de-a lungul carierei mele muzicale.”

Florin Giuglea – Invitation to the Blues
1. Born Under A Bad Sign 4:16
(William Bell, Booker T. Jones)
2. A Six Pack To Go 5:34
(Hank Thompson)
3. I’m Tore Down 3:02
(Sonny Thompson)
4. Malted Milk 3:28
(Robert Johnson)
5. The Thrill Is Gone 5:36
(Roy Hawkins, Rick Darnell)
6. Worried Life Blues 5:39
(Big Maceo Merriweather)
7. I’ll Play The Blues For You 6:05
(Jerry Beach)
8. Trouble In Mind 3:38
(Richard M. Jones)
9. Catfish Blues 6:25
(Traditional)
10. Come On In My Kitchen 3:50
(Robert Johnson)

Florin Giuglea – ghitara si voce, acompaniat de: Adrian Ciuplea – ghitara bas; Hanes Radu – baterie; Mihai Ardelean
– Keyboards.
Invitati speciali: Marcian Petrescu – muzicuta “Trouble In Mind”; Jimi El Laco – vioara “A Six Pack To Go”; Adrian
Flautistu – contrabas “A Six Pack To Go” si “Trouble In Mind”; Sebastian Burneci – trompeta “I’m Tore Down”; Paolo
Profeti – Saxofon “I’m Tore Down”; Florian Radu – Trombon “I’m Tore Down”.

Asadar, va invit cu mare drag la evenimentul ce marcheaza inceputul seriei de concerte de promovare a materialului discografic programate in tara si in Bucuresti, concertul fiind sustinut de Florin Giuglea Group: Florin Giuglea – chitara, voce; Hanes Radu – tobe; Adrian Ciuplea – bass; Mihai Ardelean – clape, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *