John C. Reilly şi Joaquin Phoenix invitați de onoare la American Independent Film Festival
2017-09-12 14:58:11

Festivalul începe vineri, 15 septembrie. Programul complet este disponibil pe filmedefestival.ro

Actorii Joaquin Phoenix („You Were Never Really Here”/”Gladiatorul”/”Walk the Line”/ „Her”) și John C. Reilly („Boogie Nights”/ „Magnolia”/ „Chicago”) se află în România pentru filmările producției internaționale „The Sisters Brothers”, în regia lui Jacques Audiard. Cu ocazia prezenței lor la București, American Independent Film Festival organizează sâmbătă, 16 septembrie, o serie de proiecții speciale. De la ora 19.00, la Cinema PRO va fi proiectat filmul „The Little Hours”, regia Jeff Baena (2017) și de la 20:45, la Cinemateca Eforie, „Hard Eight” de Paul Thomas Anderson (1996), ambele în onoarea lui John C. Reilly, iar la ora 21:00, la CinemaPRO, este programat filmul lui Spike Jonze, „Her”, cu Joaquin Phoenix în rol principal. În funcție de ora la care se vor încheia sâmbătă filmările de la The Sisters Brothers, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly sunt aşteptaţi la începutul sau la finalul proiecțiilor, pentru a saluta publicul.

Regizorul Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, va deschide festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype la finalul proiecţiei filmului „Moonlight”, vineri, 15 septembrie, de la ora 18:15, la Cinemateca Eforie. Festivalul prezintă şi o secţiune Focus Ethan Hawke în cadrul căreia, actorul prezent la București va introduce filmele „Born to Be Blue” (19 septembrie, ora 21.00, Cinema PRO) şi „Boyhood” (20 septembrie, ora 19.15, Cinema PRO) şi va susţine un Q&A la finalul proiecţiei „Before the Devil Knows You’re Dead” (21 septembrie, ora 19.00, Cinema PRO), în inchiderea festivalului.

Originar din Puerto Rico, Joaquin Phoenix și-a început cariera de actor împreună cu fratele său, la fel de celebru, River Phoenix, și sora sa, Summer Phoenix. A primit numeroase premii pentru interpretare și peste 100 de nominalizări dintre care trei la Premiile Oscar și nominalizări la Globurile de Aur și la Premiile BAFTA, pentru rolurile din „Gladiatorul” (2000), „Walk the Line” (2005) și „The Master” (2012). În 2017 a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes pentru interpretarea din „You Were Never Really Here” regizat de Lynne Ramsay.

John C. Reilly a jucat în peste 90 de filme printre care „Hard Eight” (1996), „Boogie Nights”(1997), „Magnolia” (1999), „Gangs of New york” (2002), „Step Brothers” (2008), fiind nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru interpretarea rolului Amos Hart, din celebrul musical „Chicago” (2002), iar în 2007 a fost nominalizat la Premiile Grammy și pentru a doua oară la Globurile de Aur, pentru piesa Walk Hard din „Walk Hard: The Dewey Cox Story”.

Programul complet al American Independent Film Festival la București poate fi consultat online pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi cumpărate pe eventim.ro și în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Brătianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall). Prețul unui bilet este 15 RON.

Așadar, acestea fiind spuse, vă invit cu mare drag la festival, apoi vă aștept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *