INNA, Irina Rimes și Nicoleta Nucă au cântat la Sala Palatului pentru cauza copiilor în dificultate
2019-04-18 18:01:39

Spectatorii, aproape în totalitate adolescenți, au trimis câteva sute de SMS-uri la 8844 cu mesajul ZILE în sprijinul Fundației Copii în Dificultate

 

Aproape 4.000 de spectatori, majoritatea adolescenți, au umplut Sala Palatului marți seară, până spre miezul nopții, cu ocazia spectacolului-eveniment Stars4Dreams, dedicat celor 30 de ani de fapte bune ale Fundației Copii în Dificultate. În timpul show-ului au fost trimise câteva sute de mesaje prin SMS (text ZILE la 8844) pentru a dona câte 2 Euro copiilor îngrijiți de Fundația CID. Pe scenă au urcat îndrăgitele artiste INNA, Irina Rimes și Nicoleta Nucă. Evenimentul a fost onorat de prezențele Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, a Excelenței Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București și a reprezentanților Fundației Children in Distress – UK.

Primul moment emoționant a fost trăit încă de la intrarea în Sala Palatului. Organizatorii au amenajat Aleea Blugilor Celebri, unde au fost expuși blugii donați de Simona Halep, Marcel Iureș, Ivan Patzaichin, Dumitru Prunariu, Cosmin Contra, Marius Manole, Maria Obretin, INNA, Irina Rimes, Nicoleta Nucă, personalități care de-a lungul timpului au susținut cauza copiilor cu boli incurabile. Blugii expuși vor fi vânduți la licitație în luna septembrie, iar sumele astfel obținute vor fi donate Fundației CID.

În deschiderea spectacolului a urcat pe scenă Valentina Zaharia, directorul executiv al Fundației Copii în Dificultate. Valentina Zaharia a rememorat cei 30 de ani de activitate ai Fundației Copii în Dificultate, care a îngrijit în această perioadă un număr de peste 18.000 de copii cu boli incurabile.

Este minunat să vedem că în lupta asta nu suntem singuri”, a spus Valentina Zaharia, care a anunțat numărul 8844 la care poate fi trimis mesajul ZILE pentru donații de 2 Euro.

A fost un show total, cu muzică, teatru și balet, la care au contribuit, alături de INNA, Irina Rimes și Nicoleta Nucă, tinerii artiști AVA, Alessia Tofan, Tony Weissbuch, balerina Măriuca Iordache, trupa de teatru adolescentin Victory of Art și percuționiștii de la Bălașa.

Nicoleta Nucă a ținut să își înceapă recitalul transmițând un gând bun pentru copiii îngrijiți de Fundația CID. Apoi și-a încântat fanii cu câteva din hiturile ei bine cunoscute și îndelung fredonate.

Irina Rimes a demonstrat de ce este una dintre cele mai iubite artiste ale momentului. Apariția sa pe scenă a fost întâmpinată cu foarte mult entuziasm. În câteva secunde, locul din fața scenei s-a umplut de fani.

La intrarea pe scenă, INNA a fost primită în aplauze de publicul de la Sala Palatului. Momente de maximă emoție au fost atunci când vedeta a cântat o melodie a Laurei Stoica sau atunci când s-a așezat pe marginea scenei, lângă sutele de fani care au cântat alături de ea.

 

30 de ani de fapte bune, peste 18.000 de copii îngrijiți de Fundația CID

Fondată în anul 1989 de către Children in Distress Marea Britanie, Fundația CID a derulat încă de la început programe pentru copii cu dizabilități, construind și operând centre rezidențiale tip hospice pentru copii infectați HIV/SIDA, cu boli cronice neurologice severe și copii ai străzii.

Timp de 30 de ani, Fundația Copii în Dificultate a îngrijit peste 18.000 de copii cărora le-a oferit 518.400 de ședințe de terapie ABA, 155.520 de ședințe de kinetoterapie și 54.000 de sesiuni de terapie cognitiv comportamentală destinate copiilor cu tulburări neurologice severe, 2.450 de evaluări psihologice complexe și 1440 de ședințe de hipoterapie pentru copiii cu TSA, 750 de ședințe de consiliere psihologică pentru 150 de copii cu anxietate și tulburări de învățare și de comportament.

În prezent, sunt îngrijiți la Fundație cu boli incurabile sau în fază terminală, infectați cu HIV/SIDA, cu tulburări din spectrul autist sau abandonați. Acești copii au nevoie de îngrijiri speciale, articole de hrană și de igienă personală (inclusiv scutece), servicii medicale, de recuperare, de asistență socială etc. Pentru fiecare copil, costul lunar al acestor servicii și consumabile este de 7.819 lei. Cei care doresc să îi ajute pe acești copii pot să doneze 2 Euro prin SMS, trimițând mesajul ZILE la 8844 sau pot face donații direct în contul  RO60BRDE426SV39194474260, deschis la BRD București.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *