Hozier a revenit cu un EP format din 4 piese – "Nina Cried Power"
2018-09-07 18:26:36

Hozier lanseaza un EP surpriza intitulat “Nina Cried Power”: patru track-uri compuse si produse de catre Hozier; printre care single-ul omonim, care aduce in prim plan si vocea legendarei cantarete de soul/gospel, Mavis Staples.

Single-ul “Nina Cried Power” puncteaza elemente ale activismului social. In melodie, Hozier evidentiaza cateva nume iconice ale unor activisti din sfera drepturilor civile care, de-a lungul timpului, au contribuit la multiple schimbari. Printre acestia, ii regasim pe Joni Mitchell, John Lennon, James Brown sau Nina Simone sau Mavis Staples, care contribuie si vocal la single-ul de pe material.

Despre piesa “Nina Cried Power”, Hozier a declarat: “Am compus melodia anul trecut, iar scopul meu a fost sa punctez exact speranta, solidaritatea si iubirea, calitati gasite in spiritul uman.
Altfel, ‘Nina Cried Power’ este un semn de multumire pentru mostenirea lasata de artisti ai secolului XX, a caror munca inca ne inspira. Mavis Staples este un artist in adevaratul sens al cuvantului, iar lucrand cu ea la acest cantec a fost o pura bucurie si un vis devenit realitate”.

EP-ul “Nina Cried Power” continua cu al doilea track “NFWMB”, o piesa mai scurta, in contrast cu prima, care incepe de la o chitara acustica. A treia piesa de pe material, “Moment’s Silence”, este mai up-tempo, iar versurile sunt construite ca o oda pentru acel moment cand totul in jur este un haos, iar tu ramai calm datorita iubirii.
Ultimul track ce completeaza EP-ul se numeste “Shrike”, piesa ce aduce in prim plan calitatile vocale ale lui Hozier si versuri ce pot fi considerate o adevarata poezie – “Remember me love when I’m reborn… As the shrike to you sharp and glorious thorn”.

Tracklist:

Nina Cried Power (featuring Mavis Staples)
NFWMB
Moment’s Silence (Common Tongue)
Shrike
Hozier, Andrew Hozier-Byrne, este un muzician originar din Irlanda. Album de debut, “Hozier”, a fost lansat in 2014 si a inclus hit-ul care l-a facut celebru la nivel international – “Take Me To Church”.
In 2016, Hozier a fost implicat intr-o campanie impotriva abuzului domestic prin track-ul “Cherry Wine”, pe care l-a lansat in scop caritabil. Videoclipul a avut un personaj principal, premiat cu 3 Oscar-uri, pe actrita Saoirse Ronan. Printre alte activitati muzicale avute de catre Hozier se numara si soundtrack-ul filmului “The Legend Of Tarzan” – “Better Love”.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag sa ascultati EP-ul, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *