Foals au dezvaluit inca o piesa de pe "What Went Down": Mountain At My Gates
2015-07-21 21:56:47

news-picture-2

Revenirea viscerala a celor de la Foals cu “What Went Down” le-a adus deja titlurile de “Hottest Record in the World”, “Tune of the Week” si “Track of the Day” din partea Radio 1 si peste 1 milion de vizualizari pe YouTube. Pe 28 august vor lansa si mult anticipatul album cu acelasi nume. Foals au anuntat deja si noul single extras de pe disc: “Mountain At My Gates”.

Produsa de James Ford (Arctic Monkeys, Florence + The Machine), piesa “Mountain At My Gates” este construita pe o fundatie de groove si art rock care au caracterizat alte imnuri din trecut ale trupei precum “My Number” si “Miami”.

“Am inregistrat riff-ul de la inceputul piesei pe telefon in urma cu mult timp”, a explicat vocalistul si chitaristul Yannis Philippakis intr-un interviu acordat publicatiei NME. “La inceput am avut un sentiment ciudat, dar se diminua pe masura ce lucram la piesa. Imaginea central – “I see a mountain at my gates” provine din dorinta mea de a vedea ce urmeaza din punct de vedere al versurilor atunci cand lipseste o idee pre-stabilita. In mod normal, eu scriu intr-un stil vorace in carti si jurnale, apoi culeg de acolo cateva idei pentru piese noi. In schimb, aceasta piesa s-a nascut in mod instant intr-o camera”.

Intregul album a fost inregistrat in studiourile La Fabrique localizate intr-un sat din sudul Frantei in care Van Gogh a fost spitalizat dupa incidentul in care si-a taiat urechea.

“What Went Down” este un album care se lupta cu intrebari ce provin dintr-o lume situata departe de zgomotele blande ale muzicii pop omogenizate: stabilitatea si perisabilul, viata si moartea, singuratatea, vulnerabilitatea, intimitatea, pasiuna, furia, umanitata – subiecte “grele” care necesita efort din partea oamenilor care creeaza muzica, dar si din partea celor care o asculta.

Din punct de vedere al sunetului, este un album care penduleaza intre agresivitatea primara si vulnerabilitatea dezgolita.

Albumul este disponibil acum pentru pre-comanda in format fizic si digital, precum si intr-o editie limitata aici: http://www.thestereoboutique.com/en/s/foals/127451

“What Went Down” este cel de-al patrulea material discografic dincariera trupei dupa “Antidotes”, “Total Life Forever” si “Holy Fire”.

Foals va concerta in Romania in cadrul festivalului Summer Well ce va avea loc in weekend-ul 8-9 august pe domeniul Stirbey din Buftea. Tot aici ii vom putea urmari si pe Kwabs, The Wombats si nu numai. Informatii despre line-up-ul complet si despre pretul biletelor pot fi regasite aici: www.summerwell.ro

Va invit sa ascultati noul single Foals, extras de pe discul “What Went Down”, “Mountain At My Gates”, dupa care va astept cu pareri.

https://www.youtube.com/watch?v=-QHZ2YRPFVo

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *