Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Venetia vin la Audience Award Film Festival – „Insyriated” si „Perfetti Sconosciuti” proiectii in premiera –

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+

Comedia „Perfetti Sconosciuti” („Complet straini”), de Paolo Genovese, cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani, recompensat cu Premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, va fi proiectat in premiera in Romania pe 22 aprilie, de la ora 18.00 la Audience Award Film Festival. Tot in premiera, pe 23 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc si proiectia dramei „Insyriated” in regia lui Philippe Van Leeuw, castigatorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin, 2017. Filmele sunt programate la Cinema Muzeul Taranului alaturi de doua din titlurile nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film strain si de o serie de proiectii de film musical in cadrul editiei sing-along a Audience Award Film Festival (21-23 aprilie). Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro

Mai mult decat un mijloc de comunicare, telefonul mobil a devenit in societatea actuala o adevarata cutie neagra a fiecaruia dintre noi. „Perfetti Sconosciuti” urmareste jocul periculos al unui grup de sapte prieteni vechi care decid sa isi impartaseasca mesajele, e-mailurile si apelurile primite in timpul cinei, tinand toti telefoanele pe masa. Cat de bine ne cunoastem prietenii si pe cei apropiati? este intrebarea in jurul careia Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini si Rolando Ravello au scris scenariul filmului, scenariu premiat la Tribeca in 2016. Filmul ii are in rolurile principale pe Marco Giallini, Kasia Smutniak, Valerio Mastandrea, Anna Foglietta, Edoardo Leo, Alba Rohrwacher si Giuseppe Battiston. Dupa proiectia in premiera la Audience Award Film Festival (22 aprilie, ora 18.00) filmul distribuit in Romania de Independenta Film va intra in cinematografe din 28 aprilie.

Castigatorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin 2017, „Insyriated” prezinta drama razboiului din Siria prin povestea unei mame cu trei copii si a oaspetilor acesteia ramasi blocati in casa in timpul unui asediu intr-un cartier din Damasc. Actiunea are loc intr-o singura zi, in apartamentul lui Oum Yazan, interpretata de actrita Hiam Abbass, cunoscuta pentru rolul Salmei Zidane din „Lemon Tree” (2008) pentru care a fost nominalizata la Premiul Academiei Europene de Film la categoria cea mai buna actrita. „Captivant de la inceput pana la final” scria Deborah Young, de la Hollywood Reporter despre filmul care va fi proiectat duminica, 23 aprilie, de la ora 18.00 la Cinema Muzeul Taranului.

Audience Award Film Festival prezinta si doua din titlurile nominalizate la Premiul Oscar 2017 pentru cel mai bun film strain. Pe 22 aprilie, de la ora 16.00, este programat australianul „Tanna”, o poveste de dragoste filmata in Vanuatu, in insula Tanna din Pacificul de Sud si recompensata la Venetia (2015) cu premiul publicului si premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica. Cea mai buna comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) si Premiul Publicului la Edinburgh, filmul suedez „A Man Called Ove” in regia lui Hannes Holm, va putea fi vizionat, duminica, 23 aprilie, de la ora 15.30 la Cinema Muzeul Taranului. Rolf Lassgård il interpreteaza pe batranul tafnos Ove, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Seattle IFF si o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

Audience Award Film Festival propune si o serie de proiecii sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente – „La La Land” (Premiul Publicului, Toronto 2016), „Once” (Premiul Publicului, Sundance si Dublin, 2007) si „Mamma Mia!” (People’s Choice Awards, 2009) – dar si seri de muzica la Clubul Taranului: concert Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu, pe 21 aprilie, in deschiderea festivalului, Shannon Ceili Band si invitatii Ștefan Orheanu si trupa Irish Way, pe 22 aprilie si Karaoke Party cu melodii celebre din filme, pe 23 aprilie.

Biletele la filme pot fi achizitionate la Cinema Muzeul Taranului, pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook. Pretul unui bilet este de 10 RON.
Biletele la concerte:
21 aprilie, ora 22:00 – Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu
Pret bilet: 40 RON.
22 aprilie, ora 21:30 – Shannon Ceili Band. Invitatii Ștefan Orheanu si trupa Irish Way.
Pret bilet: 20 RON.
23 aprilie: Karaoke Party. Intrare libera in limita locurilor disponibile.

Audience Award Film Festival este organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop si este realizat cu sprijinul Catena, IQOS si al Institutului Cultural Roman. Parteneri: Cinema Muzeul Taranului, Muzeul Taranului Roman, Clubul Taranului, Swedish Film Institute, Freeman Entertainment, RoImage, Independenta Film, Asociatia Irish Way, Shannon Ceili Band. Parteneri media: Radio Romania Cultural, Observator Cultural, Ziare.com, Zile si Nopti, Cinemagia, LiterNet, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema, Umblat.ro.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag la acest festival, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

Comentarii