Eugenio Astorino, despre Tabăra de Fotbal Juventus Torino la București: „Am venit să pregătim tinerii fotbaliști români în stilul Juventus Torino”
2018-07-16 22:03:59

Viitorul echipei naționale de fotbal a României se naște la Juventus Torino. Tabăra de fotbal, deschisă în premieră de campioana Italiei în România, reunește peste 90 de copii, care speră să afle secretele uneia dintre cele mai mari echipe din lume. Tinerii fotbaliști sunt pregătiți în stilul Juventus de trei antrenori de la echipele de copii și juniori ai bianconerilor, în frunte cu Eugenio Astorino Tutoli, directorul tehnic al Școlii de Fotbal Sisport Juventus Torino.
Antrenorul italian, care spune că a venit cu încredere în România, s-a declarat mulțumit de felul în care s-au comportat copiii la primul antrenament. Eugenio Astorino și echipa lui, Carlo Buonopane și Antonio Leo, ajutați de antrenorii români Ștefan Toma, Ion Dumitrache David Tudor și Ionuț Vreme, știu foarte bine ce au de făcut.
„Știu că tinerii fotbaliști din România sunt foarte talentați și am venit aici ca să îi pregătim în stilul Juventus Torino, exact la fel cum o facem în Italia sau în celelalte tabere de pregătire deschise de noi în toată lumea”, a spus Eugenio Astorino.
Tabăra de fotbal a fost adusă în premieră în România de Luigino Pellegrini, fostul agent al lui Roberto Baggio.
„Mă bucur că ceea ce părea o utopie s-a transformat în realitate și astăzi, 15 iulie 2018, deschidem prima tabără de fotbal Juventus Torino din România. O facem cu câteva ore înaintea finalei Campionatului Mondial de Fotbal. Eu am speranța ca măcar unul dintre copiii aceștia ne va face să fim mândri de echipa României la Campionatul Mondial de Fotbal de peste opt ani”, a declarat Luigino Pellegrini.
Deschiderea oficială a taberei a avut loc duminică după-amiază, cu câteva ore înainte de finala Campionatului Mondial din Rusia, și s-a desfășurat după același ritual folosit la fiecare tabără de fotbal Juventus Torino din toată lumea.
Cel mai emoționant moment a fost acela în care cel mai tânăr participant, Alexandru Mărgărit (7 ani) și cel mai mare, Claudiu Donose (14 ani), însoțiți de Eugenio Astorino, au purtat drapelul Juventus Torino printre ceilalți participanți la tabără și l-au înfipt în mijlocul terenului. Ei au marcat astfel faptul că, timp de două săptămâni, Baza sportivă Regal Sport Coresi va fi teritoriu Juventus Torino.
Apoi, cei 47 de copii din prima serie, împărțiți în trei echipe, denumite după marile vedete ale echipei Juventus Torino (Chellini, Dybala și Cristiano Ronaldo) s-au îndreptat fiecare către locul de pregătire pentru a începe primul antrenament al taberei.
Juventus Torino Training Camp le oferă tinerilor fotbaliști cu vârste între 7 și 16 ani șansa unei experiențe unice: aceea de a petrece o săptămână în echipamentul legendarei echipe italiene și de a afla din secretele celebrei școli de fotbal. Programul include 22 de antrenamente tehnico-tactice, unele dintre ele fiind deschise publicului. Juventus Torino Training Camp va avea loc, în două serii, la Baza Sportivă Regal Sport-Coresi din București în perioada 15-27 iulie 2018.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *