„Draghiștenii” – Ansamblul de Dans ce duce faima Nordului Moldovei în toată Europa
2018-11-28 16:31:32

Republica Moldova este plină de oameni talentați, fie muzică, actorie sau dans. Astăzi veți face cunoștință cu un ansamblu de la Nordul Moldovei, anume, din localitatea Trinca, raionul Edineț. Se numesc „Draghiștenii”, un colectiv bine închegat, condus cu profesionalism de către Elena Răzlog, absolventă a Colegiului Pedagogic “Alexei Mateevici”, ulterior, absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, specialitatea – Management, care la rîndul ei, vine dintr-o familie de muzicieni, bunelul mânuia cu desăvârșire acordeonul și trompeta, bunica era membru al corului bisericesc, iar mama – profesoară de Educație Muzicală. Din spusele Elenei, acesta a fost visul copilăriei sale, ce a devenit Realitate peste ani de zile.
“Draghiștenii” – însăși denumirea provine de la râul Draghiște ce traversează localitatea Trinca. Ansamblul activează deja de 2 ani. Aici se practică mai multe stiluri de dans, inclusiv populare, poți găsi mai multe grupe ce sunt divizate pe criteriul de vârstă – cei mai mici având vîrsta cuprinsă între 3 ani și 6 ani.
“Draghiștenii” au un palmares foarte bogat, evoluând atât în Moldova cât și în Romania. Au participat la numeroase concursuri organizate de către Liga De Dans din Moldova, unde au ocupat locurile I, II și III la mai multe categorii: stil liber, stil latin și folk (populare). La fel au participat la numeroase Festivaluri Naționale și Internaționale de folclor, precum Festivalul Internațional „DorFest” – anul 2017, 2018; Festivalul Internațional din România ”Pe Gurghiu în Jos și-n Sus” la Festivaluri Raionale ”Ziua Agricultorului 2017”, Ziua Armatei 2018, Festivalul ”Cântă de răsună lunca” 2017, 2018 și multe altele.
Le urăm succes în continuare!

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *