Dietele de slabit rapid, un pericol pentru sanatate
2019-01-08 10:19:12

Dietele de slabit rapid fac cu ochiul tot mai multor femei, dar si barbatilor care au probleme cu greutatea fiindca promit rezultate miraculoase in doar cateva saptamani sau chiar zile. Specialistii ne previn, aducand argumente pentru care dietele de slabit rapid ne pun serios sanatatea in pericol.

Dietele de slabit rapid se bazeaza pe unul dintre principiile urmatoare:

Dietele de infometare, pe baza de apa si zeama de lamaie. Vedetele de peste Ocean precum Beyonce au facut populare aceste diete de detoxificare, care promit sa topeasca kilogramele in cateva zile in care se consuma numai limonada.

Dietele pe baza de pastile de slabit sau suplimente dietetice. Aceste pastile promit absorbtia nutrientilor, accelerarea metabolismului si topirea grasimilor, insa riscurile pentru sanatate sunt uriase.

Dietele foarte slabe caloric se afla si ele pe lista dietelor care promit topirea kilogramelor in plus in timp record. Limitarea numarului de calorii duce la scaderea kilogramelor, dar si la aparitia multor probleme de sanatate.

Studiile de specialitate facute in ultimii ani au dovedit nu numai ca dietele enumerate mai sus sunt periculoase pentru sanatate, dar si ca nu dau rezultate pe termen lung.

Potrivit specialistilor, limitarea treptata a numarului de calorii, insa nicidecum drastica, precum si exercitiile fizice realizate in mod regulat, sunt singurele metode prin care se poate obtine silueta mult dorita in mod eficient si sanatos.

Pericolele la care te expui urmand o dieta de slabit rapid

Scaderea rapida in greutate solicita organismul foarte tare si pot aparea probleme grave precum:

Calculii biliari – acestia apar la 12-25% dintre persoanele care pierd un numar mare de kilograme intr-un timp scurt.

Deshidratare – aceasta poate fi prevenita prin hidratarea excesiva.

Dezechilibre electrolitice – deshidratarea sta la baza aparitiei dezechilibrelor electrolitice, iar in timpul curelor de slabire drastice acestea apar in mod frecvent.

Malnutritie – malnutritia apare ca urmare a consumului insuficient de proteine pentru o perioada indelungata.

Probleme cardiace – o dieta drastica nu iti va pune sanatatea inimii in pericol insa, potrivit medicilor, mai multe asemenea diete tinute in mod repetat cresc riscul aparitiei problemelor cardiace. Dietele de tip yo-yo, care te ajuta sa slabesti, insa apoi iti aduc kilogramele in plus inapoi precum un bumerang, cresc riscul de arteroscleroza, afectand vasele de sange.

Simptomele care pot aparea in timpul pierderii rapide a kilogramelor in plus sunt:

Durerile de cap

Irascibilitatea

Oboseala

Ametelile

Constipatia

Dereglarile hormonale

Caderea parului

Pierderea masei musculare

Cum sa slabesti in mod sanatos

Obezitatea prezinta tot atatea riscuri ca si dietele drastice, de tip yo-yo, asa ca slabitul nu este o optiune, este o necesitate atunci cand numarul de kilograme depaseste cu mult limita permisa. Schimba-ti stilul de viata si kilogramele in plus eliminate nu se vor intoarce.

Adopta o dieta sanatoasa, bazata pe alimente naturale si neprocesate si limiteaza numarul de calorii pentru a stimula metabolismul. Practica sport cu regularitate, iar daca nu iti face placere sa faci sport, alege o activitate pe placul tau, fie ca este vorba despre o plimbare lunga seara, inainte de culcare, fie ca este vorba despre dans sau mersul pe bicicleta.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *