Despre kilograme și vârstă: Iată de ce după 40 de ani femeia nu trebuie să fie prea slabă
2018-07-23 08:22:02

Odată cu procesul de îmbătrânire femeia începe să observe diferite schimbări în organismul său. Cea mai frecventă plângere pe care oa auzim mereu este schimbarea masei corpului.

Femeile se plâng că nu își schimbă modul de viață iar kilogramele continuă să se adauge. După asta, strategia femeilor poate fi împărțită în două tipuri, unele consideră că e mai bine să nu facă nimic și adaugă zeci de kilograme în plus.

Cealaltă parte de femei înepe să slăbească cu încăpățânare și își doresc să scape cât mai repede de masa adunată.

Tendința de a fi slab ne este impusă de mass-media. În creierul nostru deja este format un stereotip, că doar omul slab poate fi frumos și sănătos. Însă este o concepție greșită și afectează îndeosebi femeile mature.

În continuare vei afla care sunt cauzele acestor schimbări în organism și de ce unele lucruri trebuie considerate a fi normă.

1.Îmbătrânirea îi va ajunge pe toți

Procesul de îmbătrânire este o parte a planului naturii ce vizează organismul uman. Nu prea avem de ales. Ridurile sunt doar una din schimbările ce se petrec în organism. Cu vârsta îmbătrânesc și organele interne, încetinesc procesele din organism.

Chiar și femeia, care își poate permite cele mai scumpe proceduri de întinerire și lieteralmente să trăiască într-un borcănaș cu cremă, nu va putea evita îmbătrânirea.

O influență puternică asupra corpului feminin o are schimbarea echilibrului hormonal, și anume scăderea nivelului de progesteron și estrogen.

Asta este principala problemă întâlnită de femeie în timpul menopauzei. Aceste schimbări hormonale afectează calitatea somnului, dispoziția, aritmie, bufeurile și alte simptome individuale.

2.O cantitate moderată de grăsime în organism este importantă pentru sănătatea femeii

La vârsta când se instalează menopauza, ovarele reduc producerea de estrogen. Organismul încearcă să compenseze neajunsul de acest hormon din țesutul de grăsime.

Aceasta duce la apariția kilogramelor în plus la femei. Trebuie să înțelegem că acest fenomen este o normă în această perioadă a vieții!

3.Lipsa cantității necesare de grăsime duce la insuficiență de estrogen în organismul femeii

Dacă în organismul femeii nu va fi această rezervă de grăsime, acesta nu va primi cantitatea necesară de estrogen în perioada menopauzei.

Asta va duce inevitabil la îmbătrânire mai rapidă. Deaceea, trebuie să fii atentă cu dietele. Este important ca femeia să ducă un mod sănătos de viață și să nu se chinuie din cauza curelor de slăbire.

Insuficiența de estrogen mărește riscul bolilor de inimă, tulburări de memorie, oasele devin mai fragile, pielea pierde din elasticitate. Schimbările care apar odată cu menopauza sunt absolut naturale și nu trebuie să lupți cu ele.

Învață să îți iubești corpul în orice stare și formă. Bucură-te de sine și fii fericită, asta îți va aduce sănătate și împlinire.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *