Deliric și Bogdan Șerban într-o discuție despre Teen Vlogging la American Independent Film Festival, pe 17 aprilie
2019-04-16 17:54:13

La cea de-a treia ediție, American Independent Film Festival propune o selecție de filme pentru adolescenți compusă din trei titluri recente: Eighth Grade (r. Bo Burnham), Skate Kitchen (r. Crystal Mosselle) și Mid90s (r. Jonah Hill) care aduc în prim-plan perioada adolescenței, influențele pe care mass-media și rețelele de socializare le au asupra tinerilor astăzi, dar și cultura urbană de skateboarding a capitalei.
Filmul Eighth Grade, debutul lui Bo Burnham în lungmetraj, va avea o proiecție unică în festival miercuri, pe 17 aprilie, de la ora 20:00, la Cinema Pro și va fi urmat de un open-talk cu DELIRIC și Bogdan Șerban despre influența fenomenului vlogging-ului în viața tinerilor, riscurile și beneficiile care pot influența personalitatea în mediul online și offline.
Filmul face potretul delicat al tinerei Kayla, o elevă de treisprezece ani, a cărei dezvoltare e marcată de tranziția de la școala generală la liceu, fiind, după cum spune The Rolling Stones ,,unul dintre cele mai amuzante, triste și pline de sensibilitate filme cu adolescenți realizate vreodată”. În încercarea de a descrie conflictele pe care personajul introvertit le are atât cu grupurile celorlalți adolescenți din școală în față cărora își dorește cu disperare să fie cool, cât și cu tatăl ei – bine intenționat – filmul subliniază importanța pe care canalele de social media o au în construirea încrederii și a personalității Kaylei. Protagonista încearcă să treacă peste sentimente ca izolarea și anxietatea, cu ajutorul vlog-ului, în timp ce se luptă să reducă distanța dintre cum se percepe pe sine și cine crede că ar trebui să devină.
La începutul carierei sale, regizorul Bo Burnham își încărca singur clipurile pe platforma YouTube. “În mod evident, Burnham are o idee despre ceea ce înseamnă internetul și câte lucruri fură – timp, sănătate, rațiune – dar și câte altele oferă” (New York Times).
Deliric e pasionat de hip-hop de când se știe, de poezia acestui stil muzical, de ritm, de jocurile de cuvinte. El a pus bazele primei sale formații la 11 ani, împreună cu doi prieteni de joacă. Fiind apreciat pentru sinceritate și transparență, Deliric a co-fondat Facem Records la sfârșitul anilor ’90, primul label independent de hip-hop din România, dar și C.T.C (Controlul Tehnic de Calitate), trupă din care face parte alături de Vlad Dobrescu și DOC și care, în 2005, a devenit una dintre cele mai influente în hip-hop din țară. “Inspecția Tehnică Periodică”, albumul solo din 2011 a devenit rapid cel mai bine vândut material românesc în mediul online, iar cel din 2016, DELIRIC X SILENT STRIKE este un material extrem de personal, cu versuri care-i reflectă trăirile.
Lui Deliric nu-I este străin nici vlog-ul, căci după ce a trecut prin această experiență pe cont propriu, a început colaborarea cu PORC TV sub forma unui show numit Deli Show pe care-l găzduiește.
Bogdan Șerban, MC și gazda show-ului Îmi place să Log-Out la Radio Guerrilla va intra într-o discuție cu Deliric. Dictator al timpului liber de peste 12 ani, Bogdan caută inovații și să (se) inoveze de la un sezon la altul, instituie trend-uri, apucături și direcții de consum cultural.
American Independent Film Festival continuă cu proiecții precum Mandy, The Mountain și Vox Lux. Vor mai avea proiecții în festival filmele Skate Kitchen, Diane, Wilflife, First Reformed, Tchoupitoulas, Wanda și What You Gonna Do when the World’s on Fire?
Continuând să susțină proiete umanitare, anul acesta, American Independent Film Festival donează toate încasările din bilete către CASA SHARE. Cumpăra un bilet la oricare dintre proiecțiile din festival și vei contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

Vă invit cu drag!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *