Debut: Meena - Velvet (videoclip)
2019-03-29 16:37:29

Meena lansează primul ei single – „Velvet” – o piesă cu un sound actual și un vibe ce va face ascultătorii să dea play piesei iar și iar.

Anul trecut, rework-ul indian „Zara” remixat de celebrul Dj Dark ce o avea pe Meena ca voce principală s-a bucurat de peste 100.000 de căutări pe Shazam și a fost difuzată pe multiple radiouri și posturi TV din Europa. După succesul acestei piese, Meena a decis să-și schimbe direcția muzicală și să se reinventeze.

„Ideea piesei Velvet a pornit din dorința de a aborda stilul meu preferat de cântat în concertele live, și anume swing-jazz. Majoritatea pieselor abordate în repertoriul meu sunt ale liderilor din swing-era: Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Benny Goodman, Count Basie,Billie Holiday. Producătorul piesei, Andreias, a venit cu ideea de a ne reaminti de perioada swing și a dansului charleston, dar cu accente moderne, precum electro-swing și pop, avându-l ca inspirație pe Parov Stelar.”, declară Meena.

Filmările videoclipului piesei „Velvet” au avut loc într-un cadru absolut special din București, unde se organizează seri de cabaret show și burlesque, datorită design-ului interior specific acelei perioade.

Imaginile din clip surprind și redau întocmai povestea dintre un el și o ea. Povestea videoclipului caută să recreeze atmosfera anilor de swing din perioada anilor ’30–40.

„Numele de Velvet (catifea) a pornind de la stilul soft al timbrul meu vocal. Mesajul piesei a fost ca o expunere în oglinda, piesa exprimând ceea ce sunt eu ca artist. Versurile conțin o chemare către el, acela care mi-a furat inima și a plecat cu ea. Fiind o relație imposibilă, versurile vorbesc despre dor, pasiune, durere și neputința de a rezista, de a te apara de o pasiune care te consumă. O poveste de dragoste transpusă pe note muzicale, poveste pe care cu toții o trăim la un moment dat”, a menționat Meena.

Clipul poartă semnatura regizorului Silviu Mindroc, prieten al artistei. Acesta a fost, de asemenea, regizorul videoclipurilor unor nume importante din industria muzicală românească precum Voltaj, Alexandra Ungureanu, Yellow, Nico, Adrian Enache, Monoir, Amna și nu numai.

„Ma bucur foarte mult de colaborarea pe care am avut-o cu Meena, căci am reușit să concretizăm în imagini viziunea pe care alături de ea și de echipa mea o aveam asupra videoclipului. Tot ce s-a întâmplat pe platoul de filmare a venit natural pentru realizarea acestui videoclip. Piesa şi mesajul acesteia ne-au ajutat foarte mult. Energia și starea pe care o transmite piesa ne-au făcut să alegem cele mai bune cadre, iar asta se vede și în imagini. Atmosfera a fost una relaxată siy ne-am simțit foarte bine. Videoclipul transmite și această stare”, a menționat regizorul Silviu Mindroc.

Single-ul „Velvet” este lansat sub egida Meena, ca artist independent, produs în studio-ul M&A Music, linia melodică aparținând artistului şi producătorului Andreias Mihai, iar versurile poarta semnătura artistei Cristiana Radu.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *