De ce femeile minione slabesc mai greu
2019-01-25 14:20:56

Femeile mai scunde intampina dificultati mai mari decat cele inalte atunci cand incearca sa slabeasca. Iar acest lucru se petrece din cauza metabolismului acestora – afla mai multe.

Potrivit medicului Craig Primack, care face parte din Asociatia Medicala pentru Obezitate din SUA, femeile minione slabesc mai greu intrucat au un metabolism mai lent.

O femeie cu o inaltime normala are o rata a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indica numarul de calorii pe care corpul le arde cand e in repaus – in timpul somnului, prin respiratie, etc.

Asta inseamna ca o femeie poate arde 1400 de calorii stand in pat toata ziua. Insa atunci cand vine vorba despre femeile mici de inaltime, rata bazala este de 1200 de calorii – de aici apare diferenta in ritmul de slabire.

Cu cat corpul are dimensiuni mai mici, cu atat are nevoie de mai putina energie. Asta inseamna ca si numarul de calorii arse este mai mic.

Mai mult decat atat, femeile scunde au mai putina masa musculara, mai putin tesut conjunctiv, oase si organe mai mici. Masa musculara este un factor important atunci cand vine vorba despre numarul de calorii arse.

Cum sa slabesti mai repede, chiar daca esti miniona

Mananca exact cat ai nevoie – daca ai nevoie de mai putina energie si arzi mai putine calorii, asta inseamna ca ai nevoie si de o cantitate mai mica de mancare. Asadar, ajusteaza-ti portiile si redu numarul de calorii astfel incat sa oferi organismului exact cat are nevoie, poate chiar mai putin – in niciun caz mai mult.

Fa antrenamente cu greutati – rata metabolica poate fi accelerata prin marirea masei musculare. De aceea, femeile mici de inaltime ar trebui sa isi indrepte atentia catre antrenamentele cu greutati, care le vor ajuta sa isi mareasca masa musculara si astfel sa isi accelereze metabolismul.

Consuma mai multe proteine – proteinele sunt satioase, regleaza nivelul de zahar din sange si te ajuta sa consumi mai putine calorii. De asemenea, proteinele sunt importante in procesul de marire a masei musculare asa ca ar trebui introduse in dieta ta.

Acorda atentie sporita aportului de vitamine si minerale – pentru a reusi sa scapi de kilogramele in plus, este important sa consumi mai putine calorii pe zi. Concret, o femeie care vrea sa slabeasca ar trebui sa se limiteze la cel mult 1200 de calorii pe zi, cel putin pana cand intra in faza de mentinere.

Foamea nu este insa singurul pericol care ne pandeste atunci cand reducem aportul caloric, ci si deficitul de vitamine si minerale, care ne-ar putea crea probleme de sanatate. Asigura-te ca mananci fructe si legume, care sunt bogate in continutul de vitamine si minerale.

Vorbeste, de asemenea, cu medicul tau pentru a afla daca este sau nu cazul sa iei suplimente pentru prevenirea problemelor de acest gen.

Indiferent de inaltimea si greutatea ta, daca vrei sa slabesti sanatos, trebuie sa faci acest lucru treptat, fara sa iti pui sanatatea in pericol.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *