De câte ori trebuie să mâncăm pe zi?
2018-10-15 16:58:02

Medicul specialist în nutriție Mihaela Bilic ne sfătuiește să mâncăm doar atunci când ne este foame. Nu când “trebuie”, nu în asocierile potrivite, nu când e ora exactă. Întrebarea “de câte ori trebuie să mâncăm pe zi” are un răspuns simplu. De câte ori ne este foame!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic, autoare a numeroase cărți de nutriție, printre care ghidul pentru slăbit “Sănătatea are gust”, spune că “a descoperi foamea este o chestiune pe care aproape nimeni nu ne mai învață să o facem și nici noi nu mai folosim acest semnal. Noi mâncăm preventiv. Mănânc acum ca să nu-mi fie foame mai târziu.”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic demontează multe dintre miturile legate de foame, pofte și mâncare.

“De ce să nu-ți fie foame?”, se întreabă retoric nutriționista. “Am schimbat cu totul semnificația acestui cuvânt. Auzi oameni panicați, spunând : «Vai de mine, mi-e foame!», de parcă le-ar fi pusă viața în pericol. Când ar trebui să fie exact invers. Ar trebui să analizezi de ce mănânci. Dacă nu ți-e foame, de ce mănânci?!”

Exercițiul foamei – un experiment inventat de francezi

Mihaela Bilic spune că “la primul semnal de foame, ar trebui să mai așteptăm, pentru că organismul nostru a fost «construit» în preistorie, când nu aveam mâncare tot timpul la dispoziție.

Primul semnal de foame este pentru a ne aduce aminte că n-ar fi rău ca în intervalul care urmează – o oră-două – să găsim ceva de mâncare.

Suntem într-o societate în care la fiecare colț de stradă găsești ceva de mâncare. Nimeni nu vine să le spună oamenilor că ar trebui să mănânce numai de foame. Și, dacă asta înseamnă să mănânce o dată pe zi, asta e, să mănânce o singură dată.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *