Dan Cruceru, 6 sfaturi de vacanță învățate pe propria-i piele!
2016-08-18 16:50:56

Cel mai cool tatic din showbizul romanesc si sotia sa s-au intors de curand dintr-o vacanta de noua zile petrecuta in nordul Spaniei. S-au bucurat de frumusetile locurilor, insa au invatat cea mai mare lectie: sa nu mai plece prea curand fara micuta Sophia.

“Am fugit de copil timp de nouă zile. Credeam că va fi o vacanta de genul: noi doi, bot în bot, îndrăgostiți și fără griji, fără cea mai mare grijă. A fost pentru prima oară când am fugit de copil atât de mult timp.

Și da, a fost o experiență unică. Am decis să o lăsăm UNICĂ, adică nu o vom repeta. Pentru că nu merge, domnule, fără plod într-o vacanță foarte lungă. Oricât de obosit ai fi de meseria de părinte, te ia un dor prea mare după atâtea zile și vrei să te întorci spășit la treaba asta.

Ce am învățat pe propria piele din vacanța asta? Sunt câteva lucruri pe care vi le spun mai jos și vouă, astfel încât să nu repetați greșelile noastre.

1. NU VĂ LUAȚI “LA REVEDERE”!

Asta este partea cea mai nasoală și nu vreți să începeți o vacanță mult așteptată cu stângul. Dacă îi spuneți copilului că plecați în excursie fără el, va fi jale mare. Îmbrățișări, lacrimi, vaiete.

NU trebuie să faceți asta! Noi i-am spus că plecăm la serviciu și a fost în regulă. Nu i-am spus nicio secundă că vom fi plecați mai multe zile.

Mai există varianta să plecați de acasă atunci când copilul a adormit deja sau e, la rândul lui, plecat pe undeva.

Dacă vă imaginați că o discuție de “pregătire” a lui, în care îi explicați ce urmează să faceți, va fi benefică, vă înșelați amarnic!

SFATUL MEU: nu discutați nimic cu el înainte!

2. E FAIN SĂ FUGI DE COPIL, PÂNĂ AJUNGI LA DESTINAȚIE!

Nu puteți să vă imaginați entuziasmul unui cuplu care n-a mai fugit în lume de mult timp! Ne-am făcut poze în aeroport, ne-am pupat tot drumul, am râs cu gura până la urechi.

Când am ajuns la destinație, au început întrebările: “Oare o fi bine copilul?”, “Oare a mâncat?”, “Oare a răcit?” etc, multe, multe.

Și uite așa apare primul telefon dat acasă. Și îl auzi cum se smiorcăie, deja, că îi este dor de tine. Și pe tine te afectează.

SFATUL MEU: Când ajungeți la destinație, dați un singur SMS: “Am ajuns cu bine, voi cum sunteți?”. Și veți primi confirmarea că totul e în regulă.

3. REDUCEȚI PE CÂT POSIBIL CONVERSAȚIILE TELEFONICE CU COPILUL

La acest capitol, noi am greșit teribil. V-am povestit cum i-am dat un mini telefon să ne poată suna când vrea. Ne-a omorât cu apelurile în prima zi. Mai ales seara, înainte de culcare, ne-a terminat. Bocete maxime!

Noi eram răvășiți, iar bunica nu reușea să o adoarmă de atâtea plânsete.

A doua zi, telefonul a rămas fără baterie și dus a fost. Și a fost mult mai bine așa.

SFATUL MEU: Cel mult o conversație pe zi cu copilul.

4. SUNTEȚI LA SERVICIU PENTRU CĂ AVEȚI UN ȘEF RĂU!

Dacă tot i-ați spus copilului că ați plecat la serviciu, păi țineți-o tot așa. Să nu cumva să-i spuneți adevărul!!! E mai bine pentru toată lumea să o țineți langa cu minciuna asta.

Creați și un personaj negativ, șeful cel rău, pe care să dați vina. El e cel pe care îl va blama toată lumea, inclusiv copilul. Dacă de-a lungul timpului, i-ați mai explicat întârzierile voastre astfel, va merge și de data asta. N-ai ce face, când șeful te pune la muncă! Trebuie să rămâi la serviciu!

5. DEȘI AȚI PLECAT DOI, TOT TIMPUL VEȚI FI TREI!

Chestia asta nu veți avea cum să o schimbați. N-ați mai plecat fără copil, sunteți părinți dedicați, petreceți mult timp cu cel mic.

Nu veți putea, pur și simplu, să ștergeți cu buretele istoria cu cel mic. Nu există “RESET” și “INSTAL” soft nou.

Așa că, peste tot pe unde veți merge, veți face comparații cu viața de acasă. “Uite, ce fain s-ar fi distrat copilul în locul ăsta!” sau “Cred că i-ar fi plăcut și ei pe plaja asta!” și lista comparațiilor poate continua la nesfârșit.

SFATUL MEU: Bucurați-vă de fiecare loc nou descoperit, de fiecare distracție care vă iese în cale. Luați-le așa cum sunt și faceți cât mai puține comparații cu viața de acasă.

6. CE-I PREA MULT STRICĂ!

După experiența asta, cred cu tărie că nu trebuie să pleci într-o vacanță lungă fără copil. Sunt pentru escapade, dar nu pentru vacanțe prelungite.

Trei-patru zile sunt suficiente pentru relaxare, pentru a-ți clăti creierii, pentru a-ți încărca bateriile. În cel mai bun caz, dacă visai enorm la vacanța asta, poți rezista șapte zile.

Mai mult de atât, nu merge. În zilele rămase până la întoarcere, nu mai vezi în fața ochilor decât chipul supărat al copilului. Treci pe lângă toate atracțiile, fără să-ți mai pese, le bagi pe toate la capitolul “Diverse” și nu te mai interesează nimic. Ești cu gândul doar la copil.

Sunteți de acord cu sfaturile lui? Le veți pune în practică?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *