Cum ne afectează sănătatea aparatul de aer condiționat…
2018-07-12 17:29:12

Aerul condiționat este de departe preferatul nostru, în zilele caniculare de vară, însă chiar dacă un astfel de aparat vine la pachet cu beneficii de răcorire, trebuie să știi câte ceva și despre efectele secundare ale utilizării sale.

Iată care sunt acestea!

Deshidratare

Dacă stai ore în șir într-o încăpere în care este instalat un aparat de aer condiționat, trebuie să știi că acesta are capacitatea de a absorbi umiditatea din cameră și, astfel, nu vei mai resimți setea. Dacă uiți să bei apă, organismul se deshidratează repede.

Dureri de cap

De deshidratare se leagă imediat durerile de cap, căci calitatea aerului inspirat influențează direct starea organismului.

Probleme oculare

Acestea apar din cauza mediului supus aerului condiționat, căci generează uscarea ochilor, mâncărime și iritație. Această problemă se poate agrava atunci când petreci mult timp într-o încăpere cu aer condiționat.

Oboseală

Deși mulți oameni spun că se simt mai energici și mai plini de viață atunci când aerul din cameră e mai răcoros, studiile arată cu totul altceva. Încăperea cu aer condiționat determină apariția oboselii, a lipsei de vlagă și a stării de somnolență.

Alergeni

Aparatul cu aer condiționat este un mediu ideal pentru răspândirea microbilor, ciupercilor și alergenilor. Persoanele alergice sau care suferă de astm ar trebui să evite astfel de spații.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *