Clubul de lectură VILLEKULLA, un nou tărâm de descoperit la Opera Comică pentru Copii București
2021-09-23 16:38:40

Se lansează Clubul de lectură, dezbatere și creație VILLEKULLA ce va fi găzduit, începând din 25 septembrie, de Opera Comică pentru Copii în Sala Villekulla – un spațiu special amenajat de Ambasada Suediei în România cu sprijinul IKEA România. Ideea proiectului a întârziat să fie pusă în practică din cauza restricțiilor impuse în 2020, an în care personajul seriei literare ce stă la baza conceptului, Pippi Șosețica, a împlinit 75 de ani de la naștere.

 

Evenimentul de deschidere este programat să aibă loc sâmbătă, 25 septembrie, ora 11:00, în prezența Excelenței Sale Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România și a doamnei Felicia Filip, directoarea Operei Comice pentru Copii București.

 

“Suntem încântați să inaugurăm un spațiu dedicat copiilor, construit în jurul lui Pippi Șosețica, un personaj creat de autoarea suedeză Astrid Lindgren. Pippi este iubită de copii și de oameni de toate vârstele pentru libertatea și jovialitatea ei.

Ne dorim ca acest spațiu să fie un bun prilej pentru părinți și copii să petreacă timp împreună, în lumea magică a literaturii pentru copii, descoperind că joaca, cititul și învățatul nu sunt lucruri separate ci de o egală însemnătate pe drumul cunoașterii.

Spațiul va putea fi folosit pentru ateliere și diverse activitati dedicate copiilor, ca o mini bibliotecă sau loc de joacă unde pot descoperi personaje din literatura universală pentru copii.

Până la sfârșitul anului, în fiecare week-end, se va organiza Clubul Villekulla – club de literatură în care copiii vor face cunoștință cu Pippi Șosețica și alte personaje din literatura nordică. spune Excelența Sa Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România.

 

Pe 25 septembrie, în prima zi în care noul spațiu își întâlnește publicul, organizatorii au pregătit un program plin din care nu lipsesc proiecțiile de film de scurt metraj sau spectacolul de lectură PIPPI ȘOSEȚICA SE MUTĂ oferit de cinci dintre participanții la clubul de arta actorului din cadrul Operei Comice pentru Copii.

Intrarea este libera iar înscrierile pot fi făcute printr-un mesaj pe pagina de Facebook: https://bit.ly/Vilekulla de unde puteți afla și mai multe informații despre întregul program.

 

Începând cu 1 octombrie spațiul va găzdui cluburile de lectură, dezbatere și creație, dedicate copiilor cu vârste între 8 și 11 ani. Până la sfârșitul anului vor fi citite și analizate următoarele volume: PIPPI ȘOSEȚICA de Astrid Lindgren, FETIȚA CARE VOIA SĂ SALVEZE CĂRȚILE de Klaus Hagerup, MITOLOGIA NORDICĂ de Neil Gaiman și ULTIMUL TROL; COMETĂ ÎN MOMILANDIA de Tove Jansson. Informații și înscrieri pe : https://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist.

 

“Pippi Șosețica îi inspiră de aproape 8 decenii pe copiii din întreaga lume să fie curajoși, jucăuși și inventivi. De astăzi, are propria sală la Opera Comică pentru Copii, un spațiu în care oricine poate visa în siguranță, captivat de lectură. Suntem bucuroși de colaborarea cu Ambasada Suediei pentru realizarea acestui proiect și avem încredere că va deveni în scurt timp un reper pentru familiile care ne trec pragul.” declară soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *