Cercetările spun că primul născut, dintre copii, este mai inteligent
2018-07-12 17:30:51

Faptul că primii născuți se bucură de toată atenția părinților lor, de asemenea, reprezintă un factor care le stimulează IQ-ul.

Se spune că variațiile în inteligență sunt rezultatul modului în care un copil este crescut și cultivat, nu al biologiei.

Studiul a evaluat IQ-ul fraților. În cazul familiilor cu doi copii, însă, primul-născut nu este neapărat cel mai inteligent, deoarece are doar 60% șanse de a avea un IQ mai ridicat. În această ecuație, există însă o șansă foarte mare ca cel mai mic dintre frați să îl depășească pe cel mare, la capitolul inteligență, mai târziu.

În afară de inteligența amplificată, copiii întâi născuți prezintă, de asemenea, o percepție sporită a capacităților creierului. Datele pentru acest studiu au fost acumulate din teste de personalitate și IQ din trei studii naționale diferite, dintre care unul a fost efectuat în Marea Britanie și a implicat mai mult de 20.000 de participanți.

Teoria este următoarea “În timp ce primul-născut primește o atenție completă din partea părinților, cel puțin pentru câteva luni sau ani, copiii născuți ulterior trebui să împartă această atenție.”

“Un alt factor posibil este descris de ipoteza de îndrumare: Un prim-născut îi poate” educa “pe frații mai mici, explicându-le cum funcționează lucrurile din jurul lor și așa mai departe”.

“Învățarea altor persoane implică cerințe cognitive crescute – copiii trebuie să-și amintească propriile cunoștințe, să le structureze și să se gândească la o modalitate bună prin care pot explica fraților mai tineri, ceea ce ar putea determina apariția unui impuls al inteligenței în cazul primilor născuți”.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *