Caravana Zilele Filmului Românesc străbate țara de la Iași la Arad

0
shares
Be First to Share ->
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Share on LinkedIn
Pin to Pinterest
Share on StumbleUpon
+

Ediției a VII-a a Caravanei Zilele Filmului Românesc intră în acest weekend într-o nouă fază, care începe la Iași cu proiecția peliculei „Fotbal infinit” (2018). Ieșenii vor putea vedea cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu la Casa Studenților duminică, 10 iunie, de la ora 12:00. Subiectul filmului pleacă de la povestea reală a unui funcționar local din Vaslui care are curajul să își pună întrebări despre raporturile dintre fotbal și viață, regulile celui mai popular sport din lume și modalități de a le revoluționa. Proiecția va avea loc în prezența protagonistului filmului, Laurențiu Ginghină, care va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.
Caravana va ajunge apoi la Cinema Arta din Arad, unde joi, 14 iunie, ora 20:00, va fi proiectat filmul „Banditul Whisky” (2017), regia Nimród Antal. Filmul se bazează pe fapte reale și îl are în prim-plan pe Attila Ambrus, un maghiar din România născut în Miercurea Ciuc şi fugit din ţară în anii ’80. Ulterior, în anii ’90, a devenit jucător de hochei pe gheaţă, timp în care a comis jafuri asupra a 27 de bănci în Ungaria.
Alte destinații ale Caravanei Filmului Românesc sunt: Bacău (29, 30 iunie, 1 iulie), Buzău (în zilele de 14, 16, 21, 22, 28, 29 iunie, 5, 6 iulie) și Pucioasa, Dâmbovița (în perioada 22 – 24 iunie). Puteți vedea programul actualizat pe site-ul pe www.filmedefestival.ro/zfr.
Caravana Zilele Filmului Românesc continuă să promoveze producţia autohtonă de film şi să reînvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment, prezentând proiecții cu cele mai recente producții românești premiate la festivaluri.
Selecția include filme precum: Fotbal Infinit (2018), regia Corneliu Porumboiu, Un pas în urma serafimilor (2017), regia Daniel Sandu, Marița (2017), regia Cristi Iftimie, Banditul Whisky (2017), regia: Nimród Antal, Scurtcircuit (2017), regia Cătălin Saizescu, Hawaii (2017), regia Jesús del Cerro, Pororoca (2017), regia Constantin Popescu, 6,9 pe scara Richter (2017), regia Nae Caranfil, Bacalaureat (2016), regia Cristian Mungiu.
Proiecțiile rulează cu precădere în orașe din țară în care nu mai există cinematografe și obiceiul de a merge la cinema este pe cale de dispariție.
Harta Caravanei Zilele Filmului Românesc 2018 a inclus până acum orașele Timișoara, Slobozia, Suceava, Brașov, Sibiu, Iași și Arad.

Program Caravana Zilele Filmului Românesc
Buzău – Amfiteatrul Parcul Tineretului, 14 iunie – 6 iulie
Joi, 14 iunie – „Fotbal Infinit”, r. Corneliu Porumboiu
Sâmbătă, 16 iunie – „Un pas în urma serafimilor”, r. Daniel Sandu
Joi, 21 iunie – „Marița” r. Cristi Iftime
Vineri, 22 iunie – „Banditul Whisky”, r. Nimród Antal
Joi, 28 iunie – „Pororoca”, r. Constantin Popescu
Vineri, 29 iunie – „Hawaii”, r. Jesús del Cerro
Joi, 05 iulie – „Bacalaureat”, r. Cristian Mungiu
Vineri, 06 iulie – „6.9 pe scara Richter”, r. Nae Caranfil
Programul va fi actualizat pe site-ul pe www.filmedefestival.ro

Vă invit cu drag!

{focus_keyword} Caravana Zilele Filmului Românesc străbate țara de la Iași la Arad Afis ZFR 2018

Comentarii