Caravana Les films de Cannes ajunge în județele Dâmbovița și Arad
2018-05-25 16:29:06

Prima ediție a Caravanei Les films de Cannes continuă în acest weekend la Cinema Arta din Arad. Cinefilii arădeni vor putea vedea vineri, 25 mai, de la ora 20:00, filmul Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki, regia Juho Kuosmanen, câștigător al premiului „Un Certain Regard” la Festivalul de la Cannes din 2016 și propunere a Finlandei la Oscarul din 2017. În luna iunie, arădenii vor avea ocazia să vadă și filmele A man of integrity în regia iranianului Mohammad Rasoulof și 120BPM/bătăi pe minut al autorului francez Robin Campillo.
Tot astăzi, Caravana Les films de Cannes ajunge și la Centrul Cultural European din Pucioasa, județul Dâmbovița, unde va fi proiectat, începând cu ora 17:30, filmul Good Time / Pe bune o să-ți placă, regia Ben și Josh Safdie. Prezentată în competiția oficială de la Cannes, în 2017, producția Good Time îl aduce pe marile ecrane pe Robert Pattinson alături de Jennifer Jason Leigh.
Seara va continua, de la ora 19:30, cu proiecția filmului You were never really here/ N-ai fost niciodată aici, regia Lynne Ramsay. Filmul a obținut două premii la Cannes 2017,  și anume premiul pentru cel mai bun scenariu, Lynne Ramsay, și pentru interpretare masculină, Joaquin Pheonix. La Pucioasa vor mai rula în acest weekend filmele Sicilian Ghost Story (r. Antonio Piazza, Fabio Grassedonia), Paterson (r. Jim Jarmusch), Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki (r. Juho Kuosmanen) și A man of integrity (r. Mohammad Rasoulof).
Programul proiecțiilor poate fi consultat pe siteul Caravanei: filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/caravana-les-films-de-cannes/
Până în iunie 2018, caravana Les films de Cannes dă șansa publicului din țară să vadă unele dintre cele mai bune filme de artă recente, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul inițiat în 2016 de festivalul Les films de Cannes à Bucarest de a se extinde cu ediții locale și de a reobișnui publicul din România cu un cinema de calitate. Selecția include 120 BPM/Bătăi pe minut (regia Robin Campillo), Paterson (regia Jim Jarmusch), N-ai fost niciodată aici (regia Lynne Ramsay), Sicilian Ghost Story (regia Antonio Piazza Fabio Grassedonia), Good Time (regia Benny Safdie, Josh Safdie), Leviathan (regia Andrey Zvyagintsev), A Man of Integrity (regia Mohammad Rasoulof), Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki (regia Juho Kuosmanen). Proiecțiile rulează cu precădere în orașe din țară în care nu mai există cinematografe, unde obiceiul de a merge la cinema este pe cale de dispariție.
Pe harta Caravanei Les Films de Cannes din anul acesta se mai află orașele Brașov, Sibiu, Bacău și Baia Mare.
Programul Caravanei Les films de Cannes:
ARAD – CINEMA ARTA
Vineri, 25 mai, ora 20:00, „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki” r. Juho Kuosmanen
Joi, 21 iunie, ora 20:00, „ A man of integrity” r. Mohammad Rasoulof
Vineri, 29 iunie, ora 20:00, „120BPM/bătăi pe minut” r. Robin Campillo

PUCIOASA – CENTRUL CULTURAL EUROPEAN
Vineri, 25 mai, ora 17:30 – „Good Time – Pe bune o să-ți placă”, r. Ben Safide, Josh Safdie, ora 19:30 – „N-ai fost niciodată aici” r. Lynne Ramsay.
Sâmbătă, 26 mai, ora 17:30 – „Sicilian Ghost Story” r. Antonio Piazza, Fabio Grassedonia, ora 19:30 – „Paterson” r. Jim Jarmusch.
Duminică, 27 mai, ora 17:30 – „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Maki” r. Juho Kuosmanen, ora 19:30 – „A man of integrity” r. Mohammad Rasoulof
Programul va fi actualizat pe siteul filmedefestival.ro
Caravana Les films de Cannes este un proiect organizat de Asociația Cinemascop și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Colaboratori locali: Teatrului Municipal Baia Mare și Centrului Cultural European al orașului Pucioasa.

Va invit cu drag!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *