CAPERNAUM, NOMINALIZAT LA OSCAR PENTRU CEL MAI BUN FILM STRAIN, din 8 martie 2019 în cinematografe
2019-02-11 15:56:26

Compania de distributie Independenta Film anunta lansarea in cinematografe în data de 8 martie a filmului CAPERNAUM, regizat de Nadine Labaki.

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

„Realizarea acestui film mi-a schimbat viața, m-a schimbat ca persoană, mi-a schimbat perspectiva asupra lucrurilor, lăsându-mi o senzație de vinovăție care nu mă părăsește niciodată. Nu poți fi cu adevărat la fel după o astfel de experiență. Este ca și cum nu mai ești îndreptățit să fii fericit, ca și cum nu mai ai dreptul la o viață normală odată ce ai trăit o astfel de experiență. Te schimbă pentru totdeauna.” – marturisea Nadine Labaki.

Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experiență actoricească, joacă rolul unui băiat libanez (Zain) care fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, și a bebelușului ei, Yonas (Boluwatife Treasure Bankole).

Având o distribuție alcătuită în totalitate din actori non-profesioniști, interpretând personaje ale căror vieți sunt strâns corelate cu ale lor, Capernaum reprezintă al treilea film la care Nadine Labaki semnează scenariul și regia.

Absolventă a Universității Saint-Joseph din Beirut, Labaki debutează la Cannes în 2007 cu premiera tragicomediei romantice Caramel (în care interpretează rolul lui Layale), urmată de premiatul Where Do We Go Now? (2011, unde Labaki este Amale), care rămâne până în prezent filmul cu cele mai mari încasări din Liban.

„Dacă urmărești un film ale cărui personaje nu au trăit cu adevărat acele experiențe, nu are același impact asupra ta. Impactul este mult mai mare când știi că ai în față persoane reale care chiar se confruntă cu acele provocări.”- a declarat Nadine Labaki.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *