„Când ți-a ajuns”, poți scoate anumiți membrii ai familiei, din viața ta
2018-09-26 12:29:24

Membrii ai familiei – Fiind oameni, ne dorim să avem în permanență, în jurul nostru, oameni și ne este frică de singurătate, de singurătatea în care am fost părăsiți de toți cei din jur. Tocmai din acest considerent ajungem să facem sacrificii, pentru anumiți oameni, care s-au purtat cumplit cu noi.

Familia este grupul fundamental, pe care îl acceptăm încă de la naștere și căruia îi aparținem, cumva.

Dacă ajungi să pierzi relația cu membrii familiei tale poate fi o situație greu de suportat, însă, uneori, membrii familiei sunt cei care te fac să renunți, deoarece comportamentul lor devine insuportabil.

Iată în ce situații poți scoate anumiți oameni din viața ta!

Relațiile toxice nu au ce căuta în jurul tău

Nu ar trebui să păstrezi niciodată persoanele toxice în jurul tău, indiferent care este legătura pe care o ai cu aceștia. Important este să te focusezi pe relații care îți transmit energie pozitivă și pe oamenii a căror prezență te binedispune. Dacă vreun membru al familiei tale este „toxic”, scoate-l din viața ta!

Acel membru al familiei care îți vorbește doar când are nevoie de ceva

O relație sănătoasă, cere să oferi și să primești, însă atunci când doar oferi sau doar primești, lucrurile încep să scârțâie și să devină deranjante. Nimănui nu îi place să se simtă folosit, așa că este ok să renunți chiar și la membrii familiei care se comportă în consecință.

Se hrănesc cu drame

Există oameni obsedați de drame, așa că vor căuta să găsească o problemă peste tot în jurul lor, doar pentru a avea ce să discute. În niciun caz nu ai nevoie de astfel de oameni, în jurul tău!

Oamenii în care nu poți avea încredere

Cel mai cumplit sentiment într-o familie este acela de a nu putea avea încredere într-un membru. În mod normal, familia trebuie să se bazeze pe încredere, respect și devotament, dacă aceste trei elemente nu există, înseamnă că acea persoană nu este membru al familiei.

Judecă repede

Fiecare dintre noi face greșeli, însă nu trebuie să existe o persoană care stă cu bățul la spatele nostru și ne atinge ori de câte ori am greșit. Acești oameni sunt toxici.

Persoanele care te manipulează

Manipularea este cea mai cumplită formă de toxicitate care poate exista în viața ta. Există astfel de manipulatori întâlniți chiar și în rândul părinților. Chiar nu contează motivul pentru care fac asta, nu ai de ce să accepți!

Cum scapi de membrii toxici din familie

Poate fi destul de greu să iei această decizie, însă dacă ai încercat să porți discuții, iar aceste persoane nu renunță la comportamentul lor, atunci există o problemă, iar tu nu ai ce să cauți în ea. Vezi-ți de viața ta!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *