Bogdan Jianu a cerut “dezlegare” de la Carmen Tanase sa-l joace pe Dracula!
2017-06-19 17:10:14

Regizorul, actorul si scenaristul s-a accidentat sambata seara la Targoviste, in Curtea Domneasca, la sfarsitul premierei Dracula-Coroana. A fost taiat cu sabia pe frunte! “Am renascut jucandu-l pe Vlad Tepes!” – Bogdan Jianu

Weekend-ul ce tocmai a trecut a fost unul incarcat de istorie la Targoviste. Cea de-a IV-a editie a Festivalului Medieval Dracula, a avut loc in Cetatea celor 33 de Voievozi, in perioada 16 – 18 iunie 2017. Data nu a fost intamplator aleasa, evenimentul desfasurandu-se in fiecare an in preajma zilelor de 16 – 17 iunie, cand la Targoviste a avut loc celebrul ATAC DE NOAPTE din 1462, condus de marele voievod Vlad Tepes – Draculea impotriva lui Mahomed al II-lea, Cuceritorul.

Asociatia Culturala Lupii Albi a pus in scena un spectacol grandios – DRACULA – COROANA, cu reevocarea mai multor momente din viata voievodului. Scenariul de anul acesta, al patrulea dintre cele prezentate pana acum la Targoviste, i-a adus in prim plan si pe mai tinerii contemporani ai voievodului valah si anume Stefan cel Mare si Matei Corvin, acestia interactionand cu Vlad Dracula in scene bine documentate si scrise de regizorul Bogdan Jianu, cel care si interpreteaza rolul lui Dracula. Din distributie fac parte Ioan Isaiu, Elvira Deatcu, Vlad Mirita, Aureliu Surulescu, Mircea Silaghi, Dan Ionescu, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Ioana Farcas etc. Din spectacol nu au lipsit luptele cu cai, efectele speciale, cascadorii si multe dialoguri interactive.

Cum a ajuns Bogdan Jianu sa interpreteze personajul Dracula?

Bogdan Jianu a fost in centrul atentiei! Pentru asemanarea sa cu Vlad Tepes, Jianu joaca chiar rolul lui Dracula, iar marea actrita Carmen Tanase, se pare ca i-a dat binecuvantarea.

“Carmen Tanase m-a indemnat sa-l joc pe Dracula, ei i-am cerut sfatul daca pot sa duc rolul pana la final, iar Carmen mi-a spus: “Fara probleme il duci!”. De fapt, rolul m-a ales pe mine, nu eu am ales rolul. S-a considerat ca eu sunt cel mai potrivit ca fata sa-l joc, nu m-am gandit niciodata ca voi putea face acest lucru, desi sunt fascinat din copilarie de personajul Dracula!

In fiecare an facem la Targoviste cate un spectacol cu Dracula, un show traditional medieval. Eu il joc pe Vlad Tepes, dar si pe Iancu Jianu in spectacolul nostru Haiducii. In Mihai Viteazul il joc pe Baba Novac. Vlad Mirita il interpreteaza pe Mihai Viteazul.

Dracula a fost o Trilogie, iar sambata seara am avut premiera spectacolului Dracula-Coroana. A durat o luna si jumatate pana am facut documentarea istorica, avizata de profesorul universitar Radu Carciumaru, iar scenariul a durat cam doua luni sa il scriu. Scenariul e inspirat din documentare si povestea este creata pe baza izvoarelor istorice. Nu vrem sa alteram deloc adevarul istoric. Spectacolul este o productie impresionanta, in fata se afla in jur de 80 de oameni, iar in spatele scenei, 30 de persoane. S-a construit totul foarte frumos si consider ca Dumnezeu mi-a mai dat o sansa. M-a renascut cumva prin chestia asta si ma obliga astfel sa dau tot ce pot. Sa am sansa sa seman cu Vlad Tepes si sa fiu atat de credibil in fata publicului numeros cand joc, inseamna foarte mult pentru mine”, spune Bogdan Jianu.

Taiat cu sabia pe frunte

Dupa ce a iesit din Turnul Chindiei la festivitatea de deschidere a Festivalului Medieval Dracula de la Targoviste, Bogdan Jianu a patit-o la premiera show-ului grandios de sambata seara. A avut parte de un incident la sfarsitul spectacolului si a fost taiat cu sabia pe frunte. Sangele a inceput sa-i tasneasca insa nu l-a deranjat deloc, pentru ca spune ca a dat un plus de autenticitate scenei de lupta.

“Exista si incidente la repetitii si in cadrul spectacolelor. Acum cinci zile, la repetitii, a trebuit sa ma arunc de pe cal. Dar, la premiera de sambata seara am jucat cu sange real. M-am accidentat la final. In mod normal, trebuia sa joc o scena cu sange. Dumnezeu a zis, “Hai sa facem asa, ca sa iasa mai bine☺!”. Era lupta de final dintre soldati, personajul meu era incercuit de mai multi soldati care vroiau sa ma aresteze. Era lupta de 1 contra 7 si unul dintre soldati m-a accidentat cu sabia la cap, pe frunte. Siroia sangele din fata si uite-asa am fost mai autentic”, a mai povestit Jianu, care in luna august va juca la Marasti si Focsani spectacolul “Primul Razboi Mondial – 1917”.

Evenimentul “Dracula – Coroana” a fost organizat de Primaria Municipiului Targoviste si Consilul Judetean Dambovita in incinta Curtii Domnesti de la Targoviste.

Ce parere aveti? V-a placut?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *