Billie Eilish a lansat piesa „When I Was Older", inspirata de filmul „ROMA"
2019-01-10 18:50:15

Billie Eilish, superstarul global, si-a surprins fanii la inceput de an cu o noua piesa, „When I Was Older”, inspirata de „ROMA” – cunoscuta productie cinematografica Netflix, premiata cu doua Globuri de Aur. „When I Was Older” se va regasi pe viitorul album pe care artista de doar 17 ani il pregateste, „Inspired By”.

Urmarind ideea principala a filmului si valorificand viziunea regizorului Alfonso Cuarón, noua piesa este scrisa de Billie Eilish si de Finneas O’Connell, fratele mai mare al acesteia.

„In momentul in care am compus aceasta piesa, am tinut neaparat sa scriem bazandu-ne pe firul narativ al filmului si pe cadrele care ne-au impresionat cel mai mult. Faptul ca am avut acces la colana sonora a filmului s-a dovedit a fi crucial in procesul creativ. Versurile precum sunt acompaniate de sunetele copacilor arzand. Corul este si el insotit de sunetul oceanului. De asemenea, am reusit sa luam sunete precum strigatele studentesti de protest si latratul lui Borras si sa le transformam in elemente ritmice, care sa ne ajute sa fluidizam piesa. Nimic din aceast cantec nu ar fi fost creat fara film, iar aceasta este lucrul care ne place cel mai tare .” – declara Billie Eilish si Finneas O’Connell

La doar 17 ani, Billie Eilish a devenit un fenomen global odata cu lansarea primului ei single, „ocean eyes”. Primul EP a fost un real succes, inregistrand peste 3,5 miliarde de stream-uri. Sustinand spectacole sold-out in toata lumea, Billie Eilish a intrecut record dupa record. Artista a reusit performanta de a inregistra peste un million de stream-uri in primele 24 de ore de la lansare, cu piesa “you should see me in a crown”. Billie este prima artista de peste ocean al carei debut a fost laureat al premiilor Brit si totodata cel mai tanar artist care a intrat in prestigiosul sondaj “Sound Of”, realizat de BBC Radio 1 (2018).

Pareri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *