Angela Gheorghiu, declaratie impresionanta de 1 Decembrie
2016-12-02 18:59:59

Nu putea trece ziua de 1 Decembrie fara ca Angela Gheorghiu, una dintre cele mai cunoscute cantarete de opera din lume, sa le transmita un mesaj tuturor romanilor. Iata ce a declarat artista pentru site-ul Iulianei Tudor!

“Romania mea este tara in care m-am nascut. O iubesc si o voi iubi mereu, neconditionat. O promovez si o voi promova mereu oriunde m-as afla si mi-e drag sa ii urez “La multi ani!”
Dar de 1 Decembrie, daca e loc si pentru o samanta de adevar pe langa urarile cuvenite, trebuie sa vorbim si despre felul in care tara noastra isi trateaza valorile, cele autentice si mari, cele recunoscute in toata lumea. In pictura, sculptura, muzica sau cinematografie, romanii ajung sa culeaga lauri si aplauze in alte tari doar ca sa fie straini in tara lor; ignorati, umiliti, desconsiderati, marginalizati, contrar a ceea ce se intampla colegilor si prietenilor mei artisti,de toate nationalitatile. Nu uitati, va rog, sa aveti acelasi gen de comportament respectuos si admirativ fata de personalitatile romanesti,asa cum faceti si pentru cele de alte nationalitati. Starea aceasta este valabila sa o aveti si pentru artistii romani ce locuiesc in Romania si se afla in aceasta perioada si pe scenele romanestil, in mod curent.
Desi pretindem, dupa 1990, ca luptam sa schimbam mentalitati, avem aceeasi incapacitate cronica de a intelege, respecta si pretui valorile autentice. Și de a ne bucura de ele.
Dupa o cariera la cel mai inalt nivel, visez in continuare sa debutez in propria mea tara, Romania. Dupa cariere pline de succes, sunt convinsa ca si alti romani care sunt adulati in alte tari nu isi doresc decat sa spuna “La multi ani” Romaniei, in limba romana, din mijlocul semenilor lor. Dati artistilor pe care-i aveti respectul si aprecierea pe care le merita – nici mai mult, nici mai putin. Și vi se vor intoarce insutit. Generozitatea, intelegerea si inima buna sa va fie rasplatite! La multi ani, Romania! La multi ani, romani!”, a declarat artista pentru site-ul www.iulianatudor.ro.

Ce parere aveti?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *