Andrei Dutu feat. Tibi Galea - Merg inainte (Lyric video)
2015-01-22 16:44:59

În ultima perioadă întâlnim tot mai multe piese cu mesaje puternice care pot transforma caractere sau pot schimba viețile tinerilor, iar “Merg inainte” nu face o excepție.

Doi tineri muzicieni români, Tibi Galea și Andrei Duțu, s-au implicat în campania „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” inițiată de Asociația Spring și au compus o melodie intitulată Merg înainte, cu un mesaj puternic anti-bullying, atât din perspectiva victimei cât și a agresorului.

Deși nu au împlinit încă 20 de ani, cei doi tineri artiști muzicieni, au atras atenția nu numai prin mesajul melodiei și maturitatea lor, dar și prin stilul melodiei, compoziția melodică demonstrând faptul că în România, se poate face muzică românească, de calitate.

Ce reprezintă Bullying-ul, pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul din engleză? Bullying-ul este un comportament agresiv, reprezentat de cele mai multe ori drept o formă de violentă în școli. Denumirea provine din limba engleză, de la cuvântul „bully” care semnifică „batauș”.

Bullying-ul apare atunci când o persoană agresează fizic, verbal și/sau psihologic, în mod intenționat și repetitiv, o altă persoană cu capacitate redusă sau nulă de a se apăra. Statisticile arată că nouă din zece cazuri de bullying au loc în școală.

În America, unul din patru copii e victimă a bullying-ului cibernetic sau în lumea reală, iar în Europa au fost înregistrate, în ultimii zece ani, peste 500.000 de cazuri de bullying. Victimele sunt în majoritate fețe, iar agresorii, cel mai adesea colegi de școală sau prieteni. În acest context devine foarte importantă stoparea și prevenirea unui astfel de fenomen.

Fenomenul de agresiune în școli este foarte real în România, și este de datoria noastră să atragem atenția, chiar și prin muzică și să încercam să schimbăm ceva.” (Tibi Galea- interpret, compozitor și producător muzical al melodiei Merg înainte. www.tiberiugalea.ro).

Deși lansată recent, la mijlocul lunii ianuarie, melodia a prins foarte bine în rândul tinerilor. Ea va fi difuzată în școli și licee și va însoți campania „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” .

Proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civicăƒ, program finanțat de Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

https://www.youtube.com/watch?v=A4HThLB-xTk

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *