Am aflat cu ce s-a delectat Adelina Pestritu toata vara. Iata reteta preferata!
2016-08-15 12:56:11

Frumoasa bruneta nu ascunde faptul ca este o mare fana a preparatelor grecesti si mai ales a fructelor de mare.

“Sa-mi fie cu iertare, dar in fata preparatelor grecesti nu ma pot controla! Sunt cat se poate de ispititoare”, spune Adelina.

Adelina Pestritu nu refuza niciodata un preparat grecesc ca la carte.

Reteta

Saganaki – dupa reteta de familie a bucatarului grec Pavlos Delotis

Ingrediente

Ulei de masline

3 creveti

2 catei de usturoi

1 felie Branza feta

1 shot Ouzo

350gr Piure de rosii

Sare & piper

Paine prajita

Oregano

1 Ardei iute

Mod de preparare:

In tigaie se pun: o lingura de ulei de masline, trei creveti taiati bucatele, alaturi de care se adauga usturoi taiat marunt. Lasam 3-4 minute pe foc pana prind culoare, dupa care se adauga un shot de Ouzo, sare si piper. Dupa ce se evapora Ouzo se adauga 350 gr de piure de rosii, mai lasam 3 min pe foc, dupa care punem amestecul intr-un vas de metal si inainte de a-l introduce in cuptor adaugam 1 ardei iute taiat marunt, patrunjel si o felie de branza feta. Lasam in cuptor pentru alte 8 minute la 180 grade, iar dupa ce este gata se serveste cu paine prajita peste care punem ulei de masline si oregano.

In aceasta luna, poti avea parte si tu de o seara greceasca adevarata. Bucatarul grec Pavlos Delotis vine cu retete autentice pastrate in familia sa de ani si ani, la Chefs Experience (Floreasca 55).

Si cum de la o masa greceasca nu poate lipsi celebrul tzatziki, poti avea parte de un TZATZIKI BAR, unde, cu ajutorul lui Pavlos, iti poti crea, dupa gust si preferinte, propria varinta de tzatziki!

Ritmurile grecesti nu vor lipsi. Acordurile la bouzuki ale lui Panos vor completa atmosfera greceasca, de vara, vacanta si relaxare.

Acestea fiind spuse, va invit sa vedeti cat de apetisant arata preparatul grecesc, “Saganaki”, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *