Alexander & Mayo - un nou proiect muzical
2015-06-18 22:57:20

alexander mayo

După cum spune vorba “sa nu uiți de unde ai plecat”, Liviu Teodorescu își amintește cu drag de perioada în care a fost elev la Palatul Copiilor, ba mai mult, artistul susține noile proiecte muzicale care urmează același traseu, mai precis pe Alexander & Mayo.

Cum încă din copilărie știa ce vrea să devină, artistul s-a înscris la cursurile de la Palatul Copiilor la vârsta de 7 ani, moment ce reprezintă de fapt primul său contact cu muzica.

“M-au ajutat mult cursurile pe care le-am luat la Palat, ele mi-au dat startul în ceea ce a însemnat mai târziu formarea mea ca artist. Îi susțin pe cei care sunt la început, pentru că acolo am fost cu toții la un moment dat, nu?”, spune Liviu Teodorescu.

Pe lângă dragostea față de muzică, Liviu și cei doi băieți, Alexander & Mayo, au în comun și faptul că au făcut parte din Grupul vocal “Adagio”, coordonat de Prof. Oana Parvu.

Astfel, pe 19 iunie, Alexander and Mayo își vor face lansarea oficială printr-un concert la Sala Mare din cadrul Palatului Național al Copiilor și vor fi susținuți de artiști precum Liviu Teodorescu, Proconsul, Robert Toma și mulți alții.

V-am facut curiosi? Maine va invitam la evenimentul de lansare a proiectului si jos gasiti detalii despre cei doi artisti.

Alexander, un tânăr, ambițios, talentat și cu un sound fresh, a reușit să se afirme pe piața muzicală prin primul său proiect “Alex Cery”. La vârsta de 14 ani, Alex descoperă că este foarte atras de lumea artistică și calcă pentru prima oară într-un studio profesional de muzică în cadrul Palatului Național al Copiilor.

Fiind membru al Grupului Vocal “Adagio” (Palatul Național al Copiilor), dna. profesoară Oana Parvu îi pune “bazele” unei cariere în devenire prin lecțiile de canto și prin experiența cu elevii săi.

Alex Cery este recunoscut, de asemenea, și prin palmaresul impresionant de premii: peste 10 titluri obținute în doar câțiva ani.

La ultimul festival la care a participat “Trixie Art Festival”, Alex a reușit să se afirme printre concurenți din peste 10 țari întorcându- se în Romania cu Premiul I.

Printre pasiunile sale se regăsește și actoria, cursurile urmate de Alex fiind susținute la Teatrul Tandarică. Acestea l-au ajutat să urce pe scenă fără emoții și să-și dezvolte capacitățile de prezentator.

Bucurându-se de un succes remarcabil pentru vârsta de 17 ani, Alex Cery vine cu primul single “Make it Hot” produs de “Simplu Production”. Trupa Proconsul observă ambiția și talentul său și ia decizia de a-l manageria, reușind performanța de a semna cu Cat Music (o casa importanta de discuri din Romania).
Single-ul “Paloma” se bucură de un succes neașteptat, atât pe plan național, cât și Internațional, reușind să strângă peste 1.000.000 de vizualizări.

Având foarte puțin limp liber, Alex Cery hotărăște împreună cu echipa să își oprească activitatea muzicală pentru a-și termina liceul.

După 2 ani de pauză, Alex consideră că a venit timpul să își reînceapă activitatea și face niște schimbări remarcabile în cariera sa.

Proiectul “Alex Cery” se încheie, urmand sa își schimbe numele de scenă în “Alexander”.
Echipa “Simplu Production” devine mai solidă, iar Alexander renunță deocamdata la cariera solo și începe un nou proiect alături de cel mai bun prieten al său, Gabriel Ioniță(Mayo).

Mayo, pe numele său real Gabriel Ioniță, a făcut primul pas spre muzică la vârsta de 14 ani cu ajutorul doamnei sale profesoare de muzică din scoala generală, Jenica Golcea.

Inițial, a învățat să cânte la chitară iar după mai puțin de un an, vocea sa s-a făcut remarcată. Imediat după, toată viața lui avea să se schimbe. Descoperă ca este foarte atras de lumea artistică, mintea lui fiind furată de un singur vis: să devină un cântăreț mare, cunoscut și iubit de toată lumea.

A început să ia lecții de canto și să studieze teoria muzicii. Nu a trecut mult timp și a început să scrie versuri prin care își exprima sentimentele, gândurile și pe care avea să le transforme mai târziu în piese. Era inspirat de artiști internaționali consacrați precum Michael Jackson, Bruno Mars, Nick Jonas, Adam Levine, Chris Brown, Usher și mulți alții.

În 2011 a intrat la Școala de Arte, București la secția de Canto – Muzică Ușoară, unde avea să studieze pentru următorii 3 ani cu regretatul profesor Simu Alexandru și cu Viorela Filip. A participat la spectacole oferite de Școala de Arte, pe diferite scene din București.

În 2012 a devenit membru al Grupul Vocal “Adagio” din cadrul Palatului Național al Copiilor, București și a început să studieze la un nivel și mai înalt cu doamna profesoară de canto Oana Pârvu, loc în care l-a cunoscut pe Alexandru Cercel (Alexander), care a devenit cel mai bun prieten al său.

Au urmat multe concursuri și festivaluri unde a obținut trofee, locuri de I, II și III și multe laude și aprecieri. A participat la spectacole oferite de Palatul Național al Copiilor și la diverse proiecte muzicale.

În prezent, Mayo face primii pași spre industria muzicală românească și renunță la cariera solo deocamdata, alaturându-se echipei “Simplu Production” unde începe primul său proiect important alături de Alexander.

Zilele și nopțile petrecute în studio duc la lansarea lui “Mayo” și ia naștere proiectul “Alexander & Mayo”.

Cei doi tineri dau startul proiectului “Alexander & Mayo” prin concertul lor de lansare susținut la Palatul Național al Copiilor – 19 Iunie 2015.

8 Artiști de TOP precum: Proconsul, Shift, Liviu Teodorescu, Mattyas, Lucia Dumitrescu, Theo Rose, Robert Toma, Denisa Trofin, Kroze – Vlad Andrinoiu, Grupul Vocal “Adagio” și Formația de dans “Ritm” vin să fie alaturi de “Alexander & Mayo” și realizează un concert remarcabil pentru cariera celor doi.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *