A fost descoperit un nou organ în corpul uman și are un rol vital
2019-04-16 10:40:10

Oamenii de știință studiază corpul uman de zeci de ani și iată că încă este posibilă descoperirea unui nou organ și ar putea fi chiar și cel mai mare din organismul nostru.

O echipă de cercetători de la Universitatea de Medicină din New York a fost cea care a făcut descoperirea: este vorba despre un țesut care protejează organele și absoarbe șocul asupra țesutului vital, organ pe care aceștia l-au denumit ‘interstitium.

Această descoperire ar putea ajuta la o înțelegere mai bună a modului în care se răspândește cancerul în organismul uman.

‘Interstitium este, de fapt, compus din compartimente umplute cu lichid, situate în tot corpul uman, sub piele. Acestea au fost depistate în jurul tractului digestiv, plămânilor, vaselor de sânge și a mușchilor, fiind asemănate cu o o „plasă’ compusă din proteine puternice și flexibile.

Motivul pentru care acest organ nu a fost identificat până acum îl constituie faptul că nu este vizibil la microscop. Descoperirea a putut fi acum făcută cu ajutorul unei metode inovative de examinare microscopică a țesutului viu de pe o persoană.

Această descoperire îi va putea ajuta pe medici să explice mai ușor de ce tumorile canceroase invadează stratul de noduli limfatici.

Deși descoperirea este una majoră, pentru ca ‘interstitium să fie considerat cu adevărat un organ este nevoie de mai multe studii științifice.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *