A doua editie a festivalului Outernational Days! Al doilea val de artisti confirmati - 7–9 iulie 2017!
2017-03-22 23:53:06

Platforma culturala The Attic prezinta cea de-a doua editie a festivalului multicultural Outernational Days, ce va avea loc in perioada 7-9 iulie 2017, in Bucuresti.
Outernational Days 2 va aduce pe scena culturala a Bucurestiului o suita de ansamble, trupe si muzicieni din intreaga lume – Kenya, Niger, Turcia, Senegal, Liban, dar si Europa (Germania, Austria, Elvetia si Romania) si Statele Unite ale Americii. Pe langa concerte, festivalul va prezenta o serie de DJ seturi tematice, discutii, instalatii, ateliere, dezbateri, filme documentare si prezentari centrate in jurul conceptului Outernational.
Cel de-al doilea val de artisti confirmati la Outernational Days 2:
Görkem Sen pres. Yaybahar (TR)
Massicot (CH)
Seltene Erden (Çaykh & Esclé) (TR/DE)
Social Insects (Hans Koch & Gaudenz Badrutt) (CH)
Traxx (US)
Toresch (DE)
Vladimir Ivkovic (RS/DE)

Pe langa acestia, vor mai participa la Outernational Days 2:
Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force (Senegal)
Les Filles de Illighadad (Niger)
iNSANLAR (Turcia)
Praed (Liban / Elvetia)
Circuit Diagram feat. Derya Yıldırım (Germania / Turcia)
Babau (Italia)
Stefan Fraunberger (Austria)
Mircea Florian (Romania)
Outernational se refera la genuri de muzica actuala, contemporana, specifice unor subculturi sau periferii din spatiul cultural ce nu se identifica in mod direct cu normele vestice / occidentale. Outernational se defineste in opozitie cu International, avand propriile forme de promovare si diseminare culturala, care functioneaza si la nivel global, chiar daca de cele mai multe ori vin din periferii, atat culturale, cat si geografice. Muzica asimilata ca fiind Outernational se regaseste pe tot parcusul Asiei Mijlocii, in Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv in Romania.
Festivalul Outernational Days 2 este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, in cadrul sesiunii de proiecte culturale I/2017, Aria Artele spectacolului – Muzica. „Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.”

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag la festival, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *